SportVestiZaječar info

Sportski izazov: ZAJEČAR BOLJI OD PIROTA!

U Zaječaru i Pirotu danas je održan “Sportski izazov”, iz koga je kao pobednik izašao Grad Zaječar. U ovom gradu danas je vežbalo 6.624 građana, što čini 11,14% od ukupnog broja stanovništva, dok je u Pirotu učešće uzelo 5.964 građana, što čini 10,29 % od ukupnog broja stanovništva.

Sa ciljem da građane Srbije podstakne na redovno bavljenje sportom, danas je u Zaječaru i Pirotu održan “Sportski izazov”, manifestacija koja uključuje veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih organizacija. Zaječarski trg je danas u tome uspeo i poslao jasnu poruku: Uvek se treba baviti nekim vidom sporta, bezobzira na godine.  To potvrđuje i Tamara Nikolić, profesor sporta i fizičkog vaspitanja.

“Ova manifestacija je vrlo važna, jer deci pruža uvid u različite vrste sportova, tako da svako može da se pronađe u nekom sportu, odbojci, gimnastici, fudbalu, rukometu… Stalno napominjemo da je prisutna velika fizička neaktivnost, i zbog toga je veoma važno da se deca pokrenu, da se bave nekim sportim, da stvaraju zdrave navike, i zbog zdravlja, i zbog fizičkog izgleda. Ono što je važno da napomenem je da godine ne treba da budu prepreka da se bilo ko od nas odluči za neki vid sporta. U okviru izazova organizovan je i takozvani “TreninGO” izazov, gde su prikazane vežbe za razvoj snage i za pojačano trošenje kalorija”, istakla je Tamara.

Manifestaciju je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport, koji je istakao da je veoma važno da se stalno radi na podizanju sveti koliko je fizička aktivnost važna, što je i sam cilj ovog sportskog nadmetanja između dva grada.

“Čast mi je što mogu u ime Grada, gradonačelnika i u svoje ime da vas sve pozdravim. Grad Zaječara je grad sporta, i ja sa zadovoljstvom stalno to ističem, i ova manifestacija ima cilj da sve one koji su danas ovde, a koji se nisu još odlučili kojim će se sportom baviti, da s emožda danas odlučite. U našem gradu imamo sve bolje uslove kada je u pitanju sport i vežbanje. Naša infrastruktura je sve bolja, i svedoci ste da smo u ovoj godini imali niz sportskih manifestacija, tako će biti i u narednom periodu. Mi želimo da nam se deca bave što više sportom, da nam deca budu zdrava, što nam je cilj i strategija. Hvala svima što ste danas ovde”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković.

Današnji program na gradskom trgu uveličali su članovi KUD-a “Zora” iz Zaječara.

Evropska nedelja sporta trajaće do 30. septembra i tokom čitave nedelje u više od deset gradova u Srbiji planirani su različiti sportski događaji koji za cilj imaju promociju zdravog života i podizanje svesti građana o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima bez obzira na godine i fizičku spremnost.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close