DruštvoVestiZaječar info

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ dobitnik Povelje Udruženja banja Srbije

Foto: Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gamzigrad"

Pedeset godina od osnivanja Udruženja banja Srbije, obeleženo je 14. oktobra svečanom sednicom Udruženja na Beogradskom sajmu. Ovaj događaj okupio je predstavnike svih naših banja, predstavnike resornih ministarstava, udruženja i institucija sa kojima Udruženje godinama uspešno sarađuje, kao i predstavnike medija koji prate zdravstvo i turizam. Bilo je mnogo emocija, lepih sećanja, zahvalnosti. Predstavljena je i dvojezična monografija „Prvih 50 godina“, u kojoj je na više od 400 strana ispričana jedna kompleksna priča o rađanju Udruženja i njegovom poluvekovnom trajanju.

Jedan deo monografije posvećen je prikazu razvoja banja kroz vekove, koji predstavlja dokaz trajanja najstarijeg i do druge polovine XX veka jedinog segmenta srpskog turizma.  

Foto: Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“

Pedeset godina od osnivanja Udruženja banja Srbije obeleženo je i uručenjem povelja onima koji su to svojim zalaganjem zaslužili, a među njima je i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“.

POVELJU Udruženja primio je dr med. Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice.

Foto: Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“

U okviru obeležavanja jubileja, juče je na otvorenom prostoru Sava promenade u Beogradu, otvorena velika izložba „Srbija – moja destinacija“, u organizaciji Udruženja, koje je kao iskusni promoter banjskih destinacija, u nedostatku sajmova turizma, preuzelo da predstavi turističko blago Srbije vredno pažnje građana. Izložba će trajati od 15. oktobra do 15. novembra ove godine.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button