SokobanjaSokobanja lepsa strana SrbijeVesti

Sokobanja puna gostiju -Još sedam dana do finala 54. Međunarodnog festivala “Prva harmonika Sokobanja”

Sokobanja se priprema za 54. Medjunarodni festival “Prva harmonika Sokobanja”

Sokobanja je ovih dana prepuna gostiju. U ovoj banji sada boravi oko 12 i po hiljada domaćih i stranih turista. Osim prelepih šetališta, Ozren, Vrlo-Borići, Lepterija, Sokograd i uživanja u termomineralnim izvorima, posetioci, naročito oni mladji, svakako uživaju i u Akva parku Podina i brojnim zabavno-kulturnim programima Organizacije za turizam i kulturu.

Sinoć je na letnjoj pozornici u Sokobanji pred brojnom oduševljenom publikom koncert održao Dejan Cukić.

Pored brojnih drugih dešavanja, svakako veliku pažnju turista privlači Medjunarodni festival “Prva harmonika Sokobanja”, odnosno veliko finale jednog od najstarijih festivala u Srbiji, koje će biti održano od 12-14. avgusta, na centralnom gradskom trgu u Sokobanji. Za titulu Prva harmonika u različitim kategorijama nadmetaće se 31 finalista. Takmičari će pred žirijem nastupiti tokom 13. i 14. avgusta u hotelu “Moravica”.

Takmičari će se nadmetati u izvođenju kompozicija različitih žanrova u kategorijama, petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, juniori, seniori, duet harmonika za takmičare do 15 i duet harmonika za takmičare preko 15 godina.

Otvaranje revijalnog dela festivala je u petak 12. avgusta u 20 sati na centralnom gradskom trgu ispred Miloševog konaka, kada će nastupiti orekstar Miloša Teofilovića, prošlogodišnjeg pobednika, a nakon toga, prisutne će zabavljati orkestar “Crne mambe”.

Druge večeri od 20 sati počinje nastup finalista mlađih kategorija takmičara i proglašenje pobednika, a nakon toga je koncert pevačice Viki Miljković.

I poslednjeg finalnog dana, 14. avgusta, nastupaju hramonikaši iz starijih takmičarskih kategorija, nakon čega je planirano proglašenje sveukupnog pobednika i dodela priznanja. U revijalnom delu iste večeri na trgu, koncert će održati popularna folk pevačica Milica Pavlović.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close