VestiZaječar info

Smena sunca i oblaka, popodne mogući pljuskovi

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i nestabilno, a mestimično se očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne zapadni i severozapadni, od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 16 stepeni, najviša dnevna od 24 stepena do 28 stepeni.

U Zaječaru danas pre podne sunčano, tokom dana biće uslova za kratkotrajnu kišu. Najviša dnevna temperatura 22 stepena. U petak bez bitnije promene. Minimalna temperatura 14, najviša dnevna 21 stepen.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, pa će ponovo biti uslova za pljuskove sa grmljavinom u svim regionima.

Najviša temperatura do kraja maja u većini mesta od 24 stepena do 28 stepeni, a početkom juna u porastu – od 27 na severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije.

Na graničnim prelazima teretna vozila izlaz iz zemlje čekaju i do sedam sati

Prema informacijama Uprave granične Policije RS dobijenim u 5.15 sati nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, kaže se u izveštaju AMSS.

Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza čeka se između 90 i 420 minuta. Teretna vozila najduže čekaju na graničnom prelazu Batrovci, 420 minuta, na Sremskoj Rači i Kelebiji po 240 minuta, Horgošu 180, Preševu 120 minuta i na gradini 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Veći deo dana vozače očekuje sunčano i toplo vreme, međutim dobre uslove za vožnju mogu prekinuti lokalni pljuskovi, kaža se u izveštaju AMŠ.

Obratite pažnju ukoliko putujete kroz Ovčarsko kablarsku klisuru, pored Ibra ili putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, zbog mogućih odrona.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button