DruštvoKnjaževacSlobodno vremeSportVesti

SEOSKE IGRE SUTRA U MINIĆEVU

Foto: Ilustracija

Manifestacija „Seoske igre 2021”, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, biće održana sutra, 14. maja u Minićevu. Ove godine, kako je najavljeno, takmiče se mesne zajednice Trgovište, Debelica, Vasilj i Minićevo.

Propozicije takmičenja nalažu da ekipe broje minimum po 20 članova, a u svakom timu sela mora biti najmanje pet žena.

Od takmičarskih disciplina, osim malog fudbala i odbojke, ekipe će se takmičiti u šahu, skoku iz mesta, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, nadvlačenju štapa, savladavanju prirodnih prepreka na poligonu i narodnog rvanja.

Pored takmičarskog dela, u dvorištu škole u Minićevu, a u organizaciji Udruženja “Izvor”, biće upriličen i prateći program, na kome će biti predstavljeni običaji i tradicija tog kraja.

Početak manifestacije zakazan je za 10.00 sati.

Takmičenje, koje se organizuje kako bi se promovisali sport i turizam u seoskim područjima, odvijaće se uz sprovođenje svih epidemioloških mera zaštite, kažu u Sportskom savezu Knjaževca, koji je pored Ministartsva omladine i sporta, partner na projektu.

Organizatori kažu da se za Seoske sportske igre ove godine prijavilo 25 opština i gradova u Srbiji, a lokalna takmičenja će biti kvalifikaciona za  međuokružna takmičenja, dok će na kraju biti organizovano veliko finale.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button