KulturaVestiZaječar info

Sedmo festivalsko veče: Zoranov brk poneo Andrija Kuzmanović

Sinoć je u okviru Dana Zorana Radmilovića odigrana predstava “Osama – kasaba u  Njujorku”, ovo je ujedno bila i poslednja takmičarska predstava na ovogodišnjem festivalu. Pretposlednje večeri festivala, Zoranov brk poneo je glumac Zvezdara teatra Andrija Kuzmanović. 

“Imam jednu teoriju da je omiljeni glumac onaj koga bi voleo najviše da zagrliš bio živ ili više nije među nama. A to je ovaj čovek čiju sam nagradu večeras dobio. Verovatno još uvek nisam svestan koliko sam srećan zbog predstave i zbog svega, ali je ovo definitivno nešto što mi mnogo znači u životu.” – kazao je po dobijanju svog prvog Zoranovog brka Andrija Кuzmanović.

Zvezdara teatra, kroz ovu predstavu, priča o generaciji koja je bezbrižno odrastanje u Jugoslaviji zamenila ratom i emigracijom. Ekipa mladih glumaca predvođena Andrijom Кuzmanovićem, donela je energiju na scenu i u potpunosti opravdala rizičnu podelu bez velikih zvezda reditelja Darka Bajića. Uostalom to potvrđuju i dosadašnje nagrade koje je „Osama – kasaba u Njujorku“  dobila.


„Već neko vreme mogu da igram samo stvari koje volim. Mislim da su ljudi kod nas u zemlji Srbiji, pogotovo mlađi glumci, ja sam to do skora bio, prinuđeni da nekad rade zbog toga da bi ih i dalje zvali ili da bi zaradili neke pare. Znamo koliko se zarađuje ovde kod nas, mi nismo holivudki glumci ni evropska A liga, ali po kvalitetu smo sve to, siguran sam. I mislim da nemaju neki luksuz da igraju samo ono što vole. Ja sam napunio 35 godina I sebi mogu da dozvolim tako nešto. I ovo je definitivno jedna od uloga u kojoj uživam i koliko god bio umoran i dolazio sa snimanja ili neke druge predstave ovoj se uvek radujemi kao da igram prvi put,“ rekao je o svojoj ulozi u predstavi “Osama – kasaba u Njujorku” Kuzmanović.


Andrija Кuzmanović, koji je bio izvanredan, već je dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu u sezoni 2017/2018, Belgrade Edt Culture blog, Gran pri za najbolju mušku ulogu na 35. Susretima pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine 2018. U Brčkom, najbolji je glumac 14. Međunarodnog festivala pozorišta „Zlatna vila” u Prijedoru ove godine.


28.Pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“ završava se večeras dodelom nagrada za najbolje glumačko ostvarenje, kao i za vizuelni identitet „Кrstomir Milovanović“ a biće proglašena i najbolja predstava po izboru publike. Tom prilikom biće i proglašen najbolji glumac na 2. Festivalu malih pozorišnih formi.

Početak svečanosti je u 20:00 sati a u čast nagrađenih biće izvedena predstava „Brodolomke“ Кazališta Moruzgva iz Zagreba.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close