VestiZaječar info

Sa područja PU Zaječar biće upisano 15 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici

Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici upisaće 650 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova u više gradova u Srbiji, među kojima je i Zaječar. Sa područja Policijske uprave Zaječar biće upisano 15 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, potvrdili su u zaječarskoj policiji. 

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je dva konkursa za prijem kandidata. Prvi konkurs predviđa upis 400 polaznika za potrebe Policijske uprave Grada Beograda, dok je drugim konkurskom planiran upis 250 polaznika, i to za policijske uprave u Zaječaru, Nišu, Pančevu, Subotici, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Požarevcu, Kikindi, Užicu, Kragujevcu, Kruševcu, Jagodini, Somboru, Zrenjaninu, Čačku, Valjevu i Novom Sadu.

Zainteresovani kandidati mogu da se prijave u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa, policijskoj upravi, odnosno stanici po mestu prebivališta kandidata, na propisanom obrascu.

Kandidati koji su ispunili uslove i položili kvalifikacioni ispit za upis u Centar, rangiraju se na osnovu zbirnih rezultata u svim delovima kvalifikacionog ispita i imaju pravo da ostvare uvid u sopstvene rezultate u svim fazama kvalifikacionog ispita.

Komisija utvrđuje konačnu rang listu kandidata. Na osnovu konačne rang liste, odluku o prijemu kandidata donosi ministar. Nakon donošenja odluke o prijemu kandidata, kandidat koji nije primljen na obuku, pismeno se obaveštava pre početka Osnovne policijske obuke.

Kandidat koji nije primljen na obuku može, preko Centra, u roku od osam dana od dana prijema obaveštenja, podneti zahtev ministru da preispita odluku.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova u svojstvu pripravnika za policijskog službenika.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button