Ritam gradaVestiZaječar info

Rotari klub Zaječar nagradio najbolje zaječarske maturante tablet računarima!

Rotari klub Zaječar juče je obeležio slavu kluba Svetog Nikolaja Velimirovića. 

Tim povodom je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, a nagrađeni su i najbolji zaječarski maturanti. Maturantima su u hotelu Hamburg dodeljeni tablet računari u vrednosti od 12.000,00 dinara. Ovo je već šesta godina kako klub nagrađuje najbolje zaječarske  maturante.

Dobitnici ove nagrade su srećni, jer se njihov trud isplatio.

Darinka Ilić iz Ekonomsko-trgovinske škole kaže da joj tablet puno znači.

„Sav trud se isplati. Trudim se da postignem sve, da učim i da se družim, odričem se nekih stvari ali dobro i planiram. Dobra organizacija je važna. Upisaću psihologiju“, kaže Darinka.

Aleksa Svilarov iz Gimnazije kaže da je ova nagrada veliko priznanje za njega.

„Posle svog truda nagrada dobro dođe, dobar je osećaj. Učio sam redovno i uz trud se sve može. Iznenadila me nagrada, jer je jaka konkurencija u Gimnaziji. Bavim se glumom i pevanjem. Na takmičenju iz glume u Apatinu osvojio sam prvo mesto.

Miljan Džudović maturant Tehničke škole u Zaječaru je takođe jedan od dobitnika. „Grupni rad je važan. Upisaću Tehnički fakultet u Novom Sadu“, rekao je Miljan.

Miljana Jović iz Medicinske škole je ovom prilikom rekla da nije  očekivala nagradu.

„Iznenađena sam. Trud je vrlo važan. Planiram da upišem Medicinski fakultet“.

Rade Došenović predsednik Rotari kluba Zaječar kaže da je akcija darivanja srednjoškolaca već tradicionalna.

„Već šesti put nagrađujemo naše maturante. To nije jedina akcija. 6 članova našeg  kluba danas je obezbedilo 6 jedinica krvi za zaječarsku transfuziju. To nije kraj, biće dodeljene i značke osnivača Rotari pokreta. Prva dva člana našeg kluba dobiće ove značke. Cilj nam je da angažujemo malo veća sredstva i pomognemo tamo gde je pomoć u lokalnoj zajednici neophodna“, rekao je Došenović.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button