BoljevacKladovoNegotinVestiZaječar info

Raspisan tender za dokumentaciju saobraćajnice Paraćin – Zaječar – Negotin

Javno preduzeće “Putevi Srbije” raspisalo je javne nabavke za izradu dokumentacije za četiri brze saobraćajnice. Objavljen je tender za Prostorni plan područja posebne namene infrastrukturnog koridora i Studiju opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice Paraćin – Zaječar – Negotin. Traže i stručnjake koji će uraditi Prethodnu studiju opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica Golubac – Donji Milanovac – Brza Palanka, kao i Kladovo – Negotin. Radiće se i Prethodna studija opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje puta od Kragujevca do veze sa državnim putem E-761 u Mrčajevcima.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u julu, prilikom posete Zaječaru, rekla da će projekat izgradnje puta od Paraćina do Zaječara biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ona je istakla da se već radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji i izrazila nadu da će sledeće godine moći da se razgovara o načinima finansiranja. U konkursnoj dokumentaciji za tender navedeno je obrazloženje da ova magistrala predstavlja primarni pravac za povezivanje zaječarskog i negotinskog regiona sa Koridorom 10.

Razmatra se i potreba za izgradnju trase Golubac – Donji Milanovac – Brza Palanka, kao i povezivanje Kladova i Negotina. Zbog toga će biti urađena Prethodna studija opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje ovih brzih saobraćajnica.

“Putevi” traže i autora za Prethodnu studiju opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje državnog puta od Kragujevca do Mrčajevaca.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close