VestiZaječar info

RARIS: Nove mogućnosti za edukaciju o održivom ruralnom turizmu za žene u pograničnim oblastima

Projekat RARIS-a „Nove mogućnosti za edukaciju o održivom ruralnom turizmu za žene u pograničnim oblastima“, koji se realizuje u okviru Programa ERASMUS+, a koji je započet 1. maja, trajaće do kraja februara 2024, rečeno je na održanoj pres konferenciji.

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta žena koje žive u pograničnim područjima kroz stvaranje kvalitetnih i lako dostupnih mogućnosti za učenje o tome kako se baviti održivim ruralnim turizmom.

Specifični ciljevi su stvoriti visokokvalitetnu metodologiju za obuku i digitalnu platformu za žene koje žive u pograničnim područjima za održivi ruralni turizam i edukovati pilot grupu žena iz pograničnih područja Srbije, Hrvatske i Slovenije za održivi ruralni turizam.

Ključne aktivnosti na projektu su, kako naglašavaju u RARIS-u su: Izrada trening metodologije i priručnika za trenere, kreiranje digitalne platforme za ruralni turizam, trening trenera, prezentacije za turističke organizacije i organizacije koje pružaju podršku biznisu u sve tri zemlje i pilot obuke za žene preduzetnice u sve tri zemlje.

Partneri na projektu  „Nove mogućnosti za edukaciju o održivom ruralnom turizmu za žene u pograničnim oblastima“ su: Institut za pogranična područja – Srbija, Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi – Hrvatska i Razvojni centar Novo mesto – Slovenija

Erazmus+ je jedan od najvećih programa EU  koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period koji će trajati do 2027. godine. Predviđeni budžet za ovaj sedmogodišnji period novog Erazmus+ programa je 26 milijardi evra.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button