BoljevacBorDonji MilanovacDruštvoKladovoKnjaževacMajdanpekNegotinRitam gradaSokobanjaVestiZaječar info

RARIS na Felix Romulijani u prisustvu velikog broja zvanica proslavio 10 godina postojanja i rada

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) na svečanosti priređenoj danas na Felix Romulijani proslavila je u prisustvu velikog broja zvanica 10 godina postojanja i rada.

Prema rečima Vladana Jeremića, direktora RARIS-a tokom decenije rada postignuti su izuzetni rezultati.

“2007. godine smo počeli tako što je bilo 9 osnivača RARIS-a, danas ih ima 12. Mi smo za 10 godina pomogli pripremi 146 opštinskih projekata, organizovali smo više od 230 različitih obuka, u kojima je učestvovalo nešto više od 3.800 ljudi. Mi sami kao RARIS smo pripremili samostalno ili zajedno sa drugima i bili partneri na 120 projekata koji su podneti za finansiranje, od čega je odobren 41 projekat ukupne vrednosti oko 2 miliona i 100 hiljada evra, toliko para je došlo u region. Za mala i srednja preduzeća smo imali više od  120 obuka, redovno pružamo različite informacije za više od 1.000 malih i srednjih preduzeća iz regiona, 174 firme su dobile podršku za pripremu aplikacija za traženje bespovratnih sredstava za svoje firme, od kojih je nešto više od 40 njih bespovratna sredstva i dobilo”, kaže Jeremić.

Prema Jeremićevim rečima prvih deset godina je bilo i teško i naporno ali zato ima puno rezultata, cifara, brojki.

“Naši dalji planovi zavise od naših osnivača. Mi pokušavamo da realizujemo projekat Regionalne deponije, radimo na projektu uspostavljanja rečne linije Beograd-Đerdap a uspostavljamo i jaču saradnju sa zemljama koje nam nisu prvi susedi, pre svega mislim na Sloveniju i Austriju”, dodao je Jeremić.

Proslavi 10 godina postojanja Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije RARIS, prisustvovale su brojne zvanice iz Timočke krajine i Srbije, ali i iz Slovenije, Rumunije, Bugarske…

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close