KnjaževacVesti

RADOVI NA POPRAVCI TRAJAĆE MESECIMA: Na području Knjaževca petnaestak sela već nekoliko dana BEZ STRUJE

Sneg i led napravili su veliku štetu na elektro – energetskoj infarstrukturi u knjaževačkoj opštini. Već nekoliko dana bez struje je petnaestak sela u brdsko-planinskom kraju na području Knjaževca. Ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova.⁣

„Zbog hidro – meteoroloških uslova došlo je do oštećenja elektroenergetske infrastrukture i nema snabdevanja električnom energijom u nekim selima i zaseocima knjaževačke opštine. Radi se na popravci visokonaponske mreže, ali brine nas procena da će radovi na popravci niskonaponske mreže od trafoa do korisnika trajati mesecima zbog niskih temperatura i velikih količina padavina. ⁣U selima živi mahom staro stanovništvo. Sve te ljude ćemo obići, odneti im životne namirnice, lekove i obezbediti zdravstvenu zaštitu. Jednostavno, direktnim kontaktom sprečićemo da neko zbog nedostatka lekova ili hrane bude životno ugrožen“, navodi Milan Đokić predsednik opštine Knjaževac i dodaje:

„U prvih desetak dana ove godine imali smo i obilne kiše koje su pokrenule bujične vode i napravile štetu na infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu. U opštini Knjaževac palo je 113 litara kiše po kvadratnom metru, što je više padavina nego ikada. Formiramo komisiju koja će napraviti procenu štete“.

⁣Opština Knjaževac obezbediće agregate za sve kojima oni budu bili potrebni, odlučeno je na sednici Štaba.⁣

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button