VestiZaječar info

PRVO mesto za zaječarske gimnazijalce na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u Nišu

Regionalno takmičenje učeničkih kompanija održano je juče u Nišu, a zaječarski gimnazijalci osvojili su PRVO mesto.

Ideja koja stoji iza ovog takmičenja je da srednjoškolci osmislile proizvod, a potom naprave biznis plan. Gimnazijalci su ove godine došli na ideju da uzgajaju čili papriku, a potom iz nje dobiju organski biopesticid, koji bi služio za zaštitu biljaka od insekata i štetočina, a istovremeno bio pogodan i za organsku proizvodnju hrane.

Tim su činili: Mia Milosavljević (III3), Anđela Milosavljević (III4), Marija Stojanović (III4), Pavle Vasilijević (II4) i Jovan Buzadžin (III3), dok je njihov mentor bio nastavnik fizike Mladen Šljivović. Osim Mladena, timu je pomogao i mentor dodeljen od strane organizatora takmičenja – Borko Benin.

Tokom nekoliko meseci oni su uspeli da ispitaju potrebe tržišta, pronađu najbolji način za plasman robe, a potom i da osmisle izgled štanda kojim su se danas predstavili.

Žiri je prepoznao potencijal njihove ideje i nagradio sav trud ovih učenika prvom nagradom. Time je nastavljen uspešan niz i naši učenici su se četvrti put zaredom našli u finalu ovog takmičenja, koje će se održati u Beogradu maja meseca.

Takmičenje u Nišu relizovalo je Dostignuće mladih.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button