DruštvoVestiZaječar info

Prvi put u školske klupe u Zaječaru danas je seo 361 đak, čestitke im uputio i gradonačelnik

Foto: Ilustracija

Nova školska godina počela je danas, a nastava je organizovana kao pre korone, što znači da su svi đaci u školskim klupama i ne moraju da nose maske, a ni odeljenja se ne dele. Za razliku od prošle, đake ove godine čeka još jedna novina, jer će imati jedan raspust manje u toku školske godine.

Prvog dana škole najveće uzbuđenje je među prvacima i njihovim roditelji. U klupama će se ove godine naći oko 65.200 prvaka, što je slično kao prošle godine, dok je na području grada Zaječara, prvi put u školske klupe seo 361 đak. Prvi čovek grada Zaječara Boško Ničić čestitao je prvi školski dan učenicima i poželeo im bezbrižno školovanje.

„Njima, roditeljima, i njihovim učiteljima i učiteljicama, čestitam ovaj prvi školski dan i želim puno veselih trenutaka, bezbrižnosti, novih znanja i pre svega zdravlja i ljubavi“, napisao je gradonačelnik na svom facebook profilu.

Nastava u školi počela je intoniranjem himne „Bože pravde“, što je od prošle godine uvedeno kao zakonska obaveza pred početak svake školske godine.

Tri raspusta, za đake u Vojvodini četiri

Za razliku od prethodne školske godine kada su osnovci i srednjoškolci imali četiri raspusta, ove godine će imati tri. Imaće zimski, prolećni i letnji raspust, dok je izostavljen jesenji raspust koji je prethodnih godina bio u novembru. Učenicima će jedini neradni dan u tom mesecu biti 11. novembar, kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Spojeno sa vikendom imaće pauzu od tri dana.

Školska godina počela je danas, 1. septembra, a prvo polugodište završava se 30. decembra. Đaci će i ove godine imati zimski raspust „u cugu“, te će tako spojeno sa praznicima imati pauzu od 23 dana. Drugo polugodište počinje u ponedeljak 23. januara, a završava se 6. juna za osmake, odnosno 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Prolećni raspust počinje u ponedeljak 10. aprila i završava se u utorak 18. aprila naredne godine.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button