DruštvoVestiZaječar info

Prolećno uređenje Gamzigradske banje

U Gamzigradskoj banji kod Zaječara organizovana je akcija čišćenja i uređenja parkova i zelenih površina, kako bi prostor oko Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“, korisnicima te ustanove koji dolaze iz cele Srbije, bio što lepši i prijatniji za lečenje i rehabilitacaju. Osim toga, uređen je i sportski teren blizu same ustanove, a u narednom periodu će biti rešeni i drugi gorući problemi.

Akciju čišćenja i uređenja zelinih površina zajedno su organizovali radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“, članovi Saveta mesne zajednice, zaposleni u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, kao i sami meštani. Kako ističe Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“ saradnja sa mesnim zajednicama mora da postoji, a tako će biti i u narednom periodu.

„JKP „Timok održavanje“ od početka osnivanja se trudi da bude produžena ruka, kako gradskim, tako i seoskim mesnim zajednicama. Naime, problemi sa kojima se susreću, pre svega, predsednici mesnih zajednica, ali i građani Zaječara i zaječarskih sela, su raznovrsni i mnogobrojni. Mi se kao preduzeće trudimo da njihove probleme, u skladu sa mogućnostima, otklonimo. Tim poslom smo došli i u Gamzigradsku banju, na inicijativu nadležnih iz Mesne zajednice i rukovodstva Specijalne bolnice. Prostor koji okružuje rehabilitacioni centar je bilo neophodno okositi i urediti, kao i same sportske terene nedaleko od njega“, istakao je Lalić.

Doktor Rade Kostić, direktor Centra rehabilitaciju “Gamzigrad”, podseća da je većinski vlasnik zemljišta i svih parkova u Gamzigradskoj banji DP “Romulijana”.

“I sami znamo da je DP Romulijana u stečaju i da se tu korisnici ne pojavljuju i она ne radi više godina, samim tim to zahteva i te kakav napor i trud da bi se ova zelena površina i svi ovi parkovi održali”, navodi direktor Kostić i dodaje:

“Korisnika usluga ima, ovde je najmanje 250 naših stacionarnih pacijenata i oko 220 je trenutno onih koji putuju i koji su ovde na celodnevnoj terapiji. Mi smo prošle godine napravili Stazu zdravlja, u dužini od 1.300 metara ali uprkos tome, mi nismo u stanju da zaista to redovno održavamo. Naročito se pojavila velika potreba za uređenjem površina, posle ovih obilnih kiša gde je trava zaista nabujala. Zbog svega toga pokušavali smo i neku akciju sa stanovništvom mesne zajednice i uložii dosta truda,  ali i sami znate da su u Gamzigradskoj banji uglavnom vikend naselja, nema ljudi koji tu stalno borave, tako da je taj odziv nedovoljan. Angažovanjem službe “Timok održavanje” i ovom akcijom uz pomoć meštana Gamzigradske banje i zaposlenih u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, prostor je uređen. Korisnicima naših usluga je neophodno omogućiti prirodoni ambijent, da se dobro osećaju, da borave što više u prirodi, u ovoj mešovito četinarskoj i listopadnoj šumi, u ovim parkovima,  da mogu da prošetaju obalom Crnog Timoka. Zbog toga sam i zahvalan na ovoj akciji, i apelovao bih da ih bude više.

Prema rečima Željka Šoršokanovića, predsednika Mesne zajednice „Gamzigrad“ ova akcija je od velikog značaja, jer je prostor u samom centru Gamzigradske banje, obrastao šibljem i travom.

„U ovoj akciji pored članova Saveta mesne zajednice i meštana, učešće su uzeli i radnici JKP „Timok održavanje“ i Specijane bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ i ja im se ovim putem zahvaljujem. U narednom periodu planiramo da rešimo i ostale komunalne probleme, pre svega zamenu javne rasvete, a nadam se i u skorije vreme i najveći infrastrukturni problem u Gamzigradskoj banji, a to su udarne rupe. Imamo obećanje iz Gradske uprave da ćemo u narednih nekoliko nedelja i taj problem rešiti“, istakao je Šoršokanović.

Novi sjaj je ovih dana, dobilo i izletište „Vanjin jaz“, blizu zaječarskog naselja „Podliv“.
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close