KulturaSlobodno vremeVestiZaječar info

Projekcija dokumentarno-igranog filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u zaječarskom pozorištu

Humanitarna projekcija dokumentarno-igranog filma „Ljubav
Tvoja i neposlušnost moja“, autora Luke Đurapčevića, biće priređena u ponedeljak, 13. maja, u zaječarskom pozorištu.

„LJubav Tvoja i neposlušnost moja“ je ekranizovana istinita životna priča mladog Podgoričanina koji je huk i pesme sa tribina zamenio Liturgijom i himnografijom Crkve koja slavoslovi Boga Živog i Istinitog, a pripadnost navijačkoj grupi zamenio pripadnošću Narodu Božijem.

Film nosi snažnu poruku o pokajanju i povratku Domu Očevom, kao i poziv na slogu među zakrvljenom braćom, čime razmekšava i najhladnija srca.

Uz jasnu i važnu poruku koju film šalje pre svega pripadnicima navijačkih grupa, autor je odlučio da napravi veliku humanitarnu akciju kroz održavanje humanitarnih projekcija širom Srbije, regiona i rasejanja, a sav prihod od prodaje ulaznica biće prosleđen dvema humanitarnim organizacijama – Srbi za Srbe iz Beograda, koja će od prikupljenih sredstava pomoći socijalno ugrožene porodice sa više dece i Mladi za Kosmet iz Podgorice, koja će sredstva iskoristiti za pomoć manastiru Banjska na
Kosovu i Metohiji.

Nepunih dva meseca nakon premijere u Podgorici, projekcije su održane u ukupno 17 gradova i prikupljeno je 26.620 evra humanitarne pomoći.

Fotografije sa humanitarne projekcije u Beogradu, održane 25. marta
Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od svog osnivanja 2005. godine, do danas, prikupila je preko 15.000.000 evra donacija i isporučila pomoć za preko 3.400 porodica koje ukupno broje preko 17.500 dece.

Zahvaljujući velikom broju donatora, volontera, kompanija, u Zaječaru je u prethodne četiri godine održano sedam humanitarnih događaja, kulturnog
ili sportskog karaktera, na kojima je prikupljeno 333.300 dinara pomoći za
višedetne socijalno ugrožene porodice, kako u Srbiji, tako i širom Balkana,
pomoću projekata pomoći humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Početak projekcije je u 19 sati.

Cena ulaznice je 200 dinara, a karte se mogu nabaviti na biletarnici Pozorišta i u prodavnici u porti Sabornog zaječarskog hrama.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button