KulturaVestiZaječar info

Priređen koncert povodom pet godina postojanja Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“

U dvorištu Pozorišnog muzeja u Zaječaru, na sceni “Nenad Ciganović” sinoć je održan veoma uspešan koncert Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac” iz Zaječara, organizovan povodom pet godina rada.

Publika je uživala u izvedenim kompozicijama Mokranjca, Tajčevića, Stankovića, Bajića i drugih kompozitora, kao i duhovnim pesmama i obradama tradicionaknih narodnih pesama iz Srbije i drugih zemalja u okruženju. Članice hora nagrađene su gromkim aplauzom posle svake izvedene kompozicije.

Ovo amatersko žensko pevačko društvo, koje je polovinom aprila 2018. godine osnovala Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru, danas ima brojne nastupe i nagrade u zemlji i inostranstvu ali i ambiciozne planove.

“Okupili smo se da obeležimo punih 5 godina rada Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“. Od osnovanja do danas hor broji 20-ak članica iz različitih profesija koje pokreće ljubav prema horskom pevanju, druženju i nastupima. Кao značajne trenutke u radu hora izdvojila bih nastupe na Mokranjčevim danima 2019. i 2023. godine, festivalu u Ohridu, festivalima u Bijeljini i Кikindi koji su bili takmičarskog tipa i na kojima nagrade nisu izostale. Ponosne smo na to što je hor u godinama korone opstao, iako su mnogi horovi tada prestali da postoje“, kazala je umetnički rukovodilac i dirigent hora Maja Milenković.

Ona je dodala da u godinama koje slede, planiraju da nastave sa obogaćivanjem reportoara, da što više nastupaju u zemlji i inostranstvu i da na dostojan način predstavljaju svoj grad i ustanovu koja stoji iza njih.

Najavljujući koncert, Ana Ignjatović iz Pozorišnog muzeja je, između ostalog, zahvalila publici što od otvaranja Pozorišnog muzeja podržava brojna kulturna dešavanja i naglasila da su svi iz Ustanove “Zoran Radmilović” ponosni što jedan realitivno mali grad na istoku Srbije ima toliko publike zainteresovane za kulturne događaje.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button