VestiZaječar info

Predavanje za poljoprivredne proizvođače: Nove i savremene metode prezentovane u Zaječaru

Prezentacija hibrida kukuruza i suncokreta sa palete naučnog dostignuća kompanije Pionir, prezentacija zaštite ratarskih kultura – pšenice, kukuruza, soje i suncokreta, kao i prezentacija otkupa svežeg voća i merkantilne robe, održana je juče u Zaječaru u organizaciji kompanija „Corteva“, „Agromarket“ i Trgovina „Goran“. Poljoprivredni proizvođači su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i poboljšaju nivo znanja koje će primeniti u daljoj poljoprivednoj proizvodnji.

Skup poljoprivrednih proizvođača ovakvog tipa, organizovan je u Zaječaru nakon dve godine, zbog pandemije korona virusa.

„Proizvođačima prezentujemo rezultate iz prethodne dve godine, pričali smo o tome kakva je situacija na terenu, o Pionir semenu, semenskom programu od najranijih do najkasnijih grupa kukuruza, hibridima, njihovim karaktersitikama, o programu spremanja silaže inokulanata, kako bi se poljoprivredni proizvođači što bolje informisali“, rekao je Miroslav Stanković, menadžer kompanije „Corteva“ za Zaječar, Bor, Knjaževac i Boljevac.

Dragan Đorđević, predstavnik kompanije „Agromarket“ iz Kragujevca je istakao važnost podizanja nivoa znanja poljoprivrednih proizvođača.

„Želja nam je da podižemo nivo znanja poljoprivrednih proizvođača, posebno mladih ljudi koji će se okrenuti intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji, koja podrazumeva povećenje poljoprivrednih površina ali i uvođenje novih tehnologija“, istakao je Đorđević.

Kako kažu u Trgovini „Goran“ iz Knjaževca trenutno se radi na izradi plana za novu poljoprivrednu sezonu.

„Pet godina kako je Trgovina „Goran“ prisutna u Zaječaru, a trenutno pravimo plan za narednu sezonu. Na predavanju, poljoprivredni proizvođači mogu da se informišu o najnovnijim hibridima iz palete kukuruza i suncukreta, o zaštiti ratarskih kultura, o otkupu svežeg voća i merkantilne robe, kao i o ponudi veštačkih đubriva“, kazao je Miloš Miletić, menadžer Trgovine „Goran“ iz Knjaževca.

Posećenost govori o zainteresovanosti poljoprivrednih proizvođača za ovakvo predavanje, najviše ih je bilo iz Velikog Izvora, ali nisu izostali ni iz drugih zaječarskih sela.

Svi učesnici izrazili su nadu da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, a sve u cilju što boljih rezultata u poljopivrednoj proizvodnji.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button