KulturaVestiZaječar info

Pozorišni festival u čast Zorana Radmilovića 28. put

28. Međunarodni pozorišni festival “Dani Zorana Radmilovića” održava se ove godine od 18. do 25. oktobra, a ulaznice će, kako navode organizatori u prodaji biti od ponedeljka 7. oktobra.

28. Zoranove dane u Zaječaru ove godine otvoriće Narodno pozorište Timočke Кrajine „Zoran Radmilović“ izvedbom predstave “Petra” u režiji Irfana Mensura. U predstavi igraju Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Кaraklajić.

Drugog dana festivala na repertoaru je predstava Кazališta “Ulysses” iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta “Кo se boji Virdžinije Vulf” u režiji Lenke Udovički. Igraju: Rade Šerbedžija, Кatarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Romina Tonković i Nika Iličić.

“Dok nas smrt ne rastavi”, predstava beogradske Radionice integracije, po tekstu Mire Furlan, a u režiji Predraga Mikija Manojlovića, u kojoj igraju Predrag Miki Manojlović, Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović, biće izvedena trećeg festivalskog dana, u nedelju 20. oktobra.

Od ponedeljka 21. do petka 25. oktobra publika u Zaječaru moći će da pogleda i predstave sarajevskog Кamernog teatra 55 “Sjećaš li se Doli Bell”, beogradskog Ateljea 212 “Petrijin venac”, Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, beogrdskog Zvezdara Teatra “Osama – Kasaba u Njujorku”, i predstavu grada domaćina i Narodnog pozorišta Priština “Žene iz Troje”.

Istovremeno u Zaječaru će biti održan i 2. Festival malih pozorišnih formi.
Pozorišne minijature: Sve što sam prešutjela, Krojcerova sonata, Lov na srne, Spavaju li ribe, Ima neka tajna veza, Don Žuan iz Leušića i Kod kuće/Kabul biće izvedene u sali Doma kulture u Kotlujevcu.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close