KulturaVestiZaječar info

Poznat novi termin Festivala „Joakim Vujić“ koji će biti organizovan u zaječarskom pozorištu

Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije utvrdila je novi termin održavanja Festivala “Joakim Vujić”. Kako obaveštavaju iz zaječarskog pozorišta, Festival će biti organizovan od 8. do 15. juna ove godine.

Biće odigrane već najavljene predstave koje je odredio selektor Festivala Goran Ibrajter. Festival će 8. juna otvoriti predstava domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, „Čehovljeva soba“, sezona prva. Tokom trajanja Festivala biće odigrane i predstave: „Čudo u Šarganu“ Kruševakog pozorišta, „Ona koja raspušta vojske Narodnog pozorišta Pristina, „4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu“ Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, „Mesec (dana) na selu“ Narodnog pozorišta Užice, „San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)” Narodnog pozorišta Niš i „Terapija“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

U čast nagrađenih, u ponedeljak 15. juna, biće odigrana predstava Кnjaževsko-srpskog teatra iz Кragujevca „Uobraženi bolesnik“.

Podsetimo, zbog događaja koji su nepovratno poremetili srpsko društvo i saosećajući sa porodicama nastradalih, Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije odlažila je 59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, koji je u Zaječaru trebalo da se održi od 8. do 15. maja.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button