SokobanjaSokobanja lepsa strana SrbijeVesti

Postanite autor najbolje fotografije Sokobanje -Konkurs “Foto izazov, Sokobanja 2016” otvoren do 10. avgusta

Ako mislite da je vaša fotografija sa godišnjeg odmora u Sokobanji najzanimljivija i najlepša, ako ste Sokobanjac, možda ste fotoaparatom zabeležili najinteresantniji detalj vašeg rodnog kraja… Ne oklevajte i prijavite fotografije na nagradni foto konkurs “Foto izazov, Sokobanja 2016”

U Sokobanji se i ove godine bira najbolja fotografija Sokobanje. Konkurs, deveti po redu, za najbolju fotografiju Sokobanje pod nazivom “Foto izazov, Sokobanja 2016” otvoren je do 10. avgusta.

Cilj manifestacije je unapređenje promocije Sokobanje kao jedne od najvažnijih turističkih destinacija Srbije, ali i promocija radova fotografa amatera.

Fotografije se mogu slati do 10. avgusta, a prema rečima organizatora jedini uslov je da su fotografije u skladu sa temom ovogodišnjeg konkursa, koja glasi “DOŽIVITE #SOKOBANJANJE”.
Autorima se ostavlja sloboda, da u skladu sa zadatom temom izraze svoje ideje i ispolje sopstvenu kreativnost. Fotografije treba da prikazuju detalje Sokobanje i njene okoline, isključivo
teritorije opštine Sokobanja.

Učesnik konkursa mora biti autor, ili nosilac autorskih prava fotografije kojom se prijavljuje na konkurs. Svaki autor može poslati najviše pet fotografija, a svakom radu autor treba da da
naziv, navede lokaciju i vreme fotografisanja.

Fotografije koje učesnik dostavlja uz prijavu, moraju da budu u boji i isključivo u digitalnom formatu, na CD-u i lično ih dostaviti u prostorije Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja, ili poštom, na adresu ul. Trg Oslobođenja br. 2, 18230 Sokobanja.
Fotografije moraju da budu veće od 8 Mpx (rezolucije 300 dpi), u koloru, obavezno u digitalnom formatu, izvorne, bez intervencija u vidu montaže, ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Takodje, fotografije moraju biti bez specijalnih efekata, i moraju da sadrže realistične, a ne apstraktne prikaze Sokobanje i okoline.

Proglašenje pobednika biće održano u subotu, 20. avgusta, od 19 časova u Galeriji – legatu “Miluna Mitrovića”, kada će biti otvorena i izložba fotografija koje su ušle u uži izbor.

Za najbolje radove, organizatori su pripremili vredne nagrade. Prvoplasiranom autoru pripašće novčana nagrada od 50.000 dinara, drugoplasiranom 30.000, dok će trećeplasirani autor biti nagradjen sa 10.000 dinara.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close