VestiZaječar info

Poslednji januarski dan u znaku sunca i temperature iznad proseka

U Srbiji će ujutru biti slab mraz, tokom dana osetno toplije, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, ali uz prolazno naoblačenje koje će pre podne zahvatiti severne, sredinom dana centralne, a posle podne ostale predele Srbije. Slaba kiša moguća je samo ponegde u Banatu i na istoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti slab i umeren jugozapadni, sredinom dana u skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 3 stepena, najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

U Zaječaru danas sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 13 stepeni. U subotu sunčano i još toplije. Minimalna temperatura 6, najviša dnevna 14 stepeni.

Do srede će u Srbiji biti veoma toplo sa temperaturom znatno iznad proseka za ovaj period godine. U subotu pretežno sunčano, zatim do srede promenljivo, na severu i istoku ponegde sa slabom kišom. Sredinom naredne sedmice jače naoblačenje koje će usloviti pad temperature, pojačan severozapadni vetar, u nižim predelima kišu, a u brdsko-planinskim sneg. U četvrtak i petak hladno, mestimično sa snegom, u nižim predelima i kišom.

Poslednjeg januarskog dana vozače očekuju povoljni uslovi za vožnju, dok će na putevima van gradova, ali i onim koji vode ka zimskim centrima, biti pojačan saobraćaj tokom popodneva i večeri.

U jutarnjim i večernjim satima moguća je poledica, kao i kratkotrajna magla, dok će tokom dana biti umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima i temperaturama i do 18 stepeni.
Prohodnost puteva je na prilazima Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama i Zlatiboru dobra, uz upozorenje na opasnost od moguće poledice, dok mestimično zaostalog snega na putu ima na planinskim predelima Vranja i Novog Pazara.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.
Kamioni na Kelebiji čekaju sat vremena, a na Batrovcima četiri sata.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su delimično vlažni. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, na putu Boljevac-Knjaževac, i putnim pravcima koji se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close