BorHronikaVestiZaječar info
Najnovije vesti

Poslednje zbogom: Bor i Srbija se oprostili od Bobane Veličković Momčilović

U Boru je danas održan komemorativni skup u znak sećanja na Bobanu Veličković Momčilović, višestruku evropsku šampionku u streljaštvu, kome su prisustvovali predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predstavnici Streljačkog saveza, čelnici Grada Bora, mnogobrojni prijatelji i saradnici. Nakon komemoracije održane u sali Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”, u prisustvu porodice, velikog broja prijatelja, kolega i saradnika, Bobana koja je preminula u 31 godini usled komplikacija na porođaju, sahranjena je na borskom Novom groblju.

Komemoracija je počela tačno u podne minutom ćutanja, nakon čega je prikazan emotivan film Olimpijskog komiteta Srbije u kojem su na brojne Bobanine sportske uspehe podsetile Jasna Šekarić i Zorana Arunović.

U ime grada Bora od Bobane se oprrostio gradonačelnik Aleksandar Milikić.

„Kada imamo ponos, i kada ga izgubimo, izgubili smo sebe. Ovo je jedan od najtužnijih trenutaka u istoriji grada Bora. Svi ćemo te pamtiti Bobana po tome koliko si bila veliki čovek, kako si dobrih i velikih rezultata donela za svoj grad, kako si umela da se nasmeješ, posavetuješ i koliko si se borila za sebe, svoju porodicu i za svoj grad“, rekao je Milikić i dodao:

Jedina borba koju si izgubila desila se prerano i siguran sam da će te grad Bor pamtiti po onome što si bila – veliki sportista i čovek velikog srca. Neka ti je večna slava.

Trofej za najuspešnijeg mladog sportistu Srbije ubuduće će se zvati po ovoj istaknutoj sportiskinji – trofej Bobane Momčilović Veličković, istakao je Damir Štajner, generalni direktor Olimpijskog komiteta Srbije, koji je govorio o Bobaninim sportskim uspesima.

„Na taj način nastavićeš da inspirišeš neke buduće šampione da jednog dana probaju da dotaknu tvoje visine. Bobanin gubitak je za našu sportsku zajednicu nenadoknadiv. Već je ostvarila dva učešća na Olimpijskim igrama, 2012. u Londonu i 2016. u Rio De Žaneiru, i bili smo sigurni da će naredne godine po treći put predstavljati zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju i tamo osvojiti medalju. Tri puta je bila prvak Evrope u pojedinačnoj konkurenciji, a pet puta osvajala zlato u ekipnoj konkurenciji. Mnogo je ostvarila sportskih uspeha“, rekao je Štajner.

U ime Streljačkog saveza Srbije od Bobane se oprostio dr Nenad Putnik, predsednik SSS.

„Streljački savez Srbije je ostao bez svoje uzdanice, reprezentacija bez nezamenljivog člana, a evropsko i sportsko streljaštvo bez jedne od najvećih šampionki. Bila je od onog retkog i jedinstvenog kova od koga se grade vrhunski asovi. Poslednju titulu je osvojila u februaru ove godine i to dok je čekala prinovu. Nedostajaće svima nama. Preselila se u naša sećanja“, rekao je Putnik.

Na skupu je pročitano i pismo saučešća koje je poslao predsednik svetske streljačke federacije i predsednik evropske streljačke konfederacije Vladimir Lisina. 

Sa suzama u očima govorio je o Bobaninim sportskim počecima i blistavoj sportskoj karijeri njen dugogodišnji trener Boban Marković.

„Ona je borac i sve prepreke je uspevala da prebrodi srcem lavice. Svojim najmilijima ostavila je sina, unuka Vukašina koji nastavlja i život i sećanje.  Vidimo se Boki“, kazao je, između ostalog Marković.

Od Bobane se oprostila i proslavljena sportiskinja Jasna Šekarić, koja je bila i Bobanin trener.

Reči su ništavne naspram života kakav je bio Bobin. Ništa više nije važno, jer će ona zauvek da fali. Nema sam od bola i  ne znam šta bih rekla što bi moglo da pokrije sve ono lepo što sam uz nju proživela“, rekla je Jasna Šekarić.

Njen suprug Miodrag Momčilović posvetio je Bobani stihove Besmrtne pesme, koji su pročitani na skupu a emitovana je i pesma Vlade Divljana “Samo jednu ljubav imam”.

Bobana Veličković Momčilović, preminula je 21. juna posle kraće i teške bolesti izazvane komplikacijama nakon porođaja u Zaječaru.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button