DruštvoVestiZaječar info

Kod “Vinogradarske kućice” SEĆANJE NA ŽRTVE DRUGOG SVETSKOG RATA

Na Belom bregu kod ”Vinogradarske kućice”, gde je 30. juna 1941. godine održan sastanak Okružnog komiteta za Timočku krajinu i doneta Odluka o podizanju ustanka u Timočkoj krajini i formiranju tri partizanska odreda, Boljevačkog, Zaglavsko-timočkog i Krajinskog, juče su se okupile delegacije boračkih organizacija i odale počast žrtvama Drugog svetskog rata.

U ime boračkih organizacija sa područja Timočke krajine vence su na spomen obeležje položili Dragoljub Arizanović – nosilac partizanske spomenice, Dragoljub Nikolić – predsednik GO SUBNOR Zaječar, Dragan Mitrović- predsednik Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i sekretar SUBNOR-a Zaječar i Aleksandar Stojanović – potomak ratnika 1912-1920. godine.

Ove godine zbog epidemije izazvane virusom COVID 19 i primene preventivnih mera, sa obeležavanja godišnjice podizanja ustanka u Timočkoj krajini i formiranja tri partizanska odreda, izostali su predstavnici pojedinih boračkih organizacija i lokalnih samouprava sa područja istočne Srbije.


Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close