DruštvoKladovoVesti

Posle više od tri decenije PONOVO BRODSKA LINIJA KLADOVO – TURNU SEVERIN

Iz međunarodnog putničkog pristaništa “Kladovo” turistički brod “Horizont” isplovio je prema rumunskom gradu Drobeta Turnu Severin, jer je posle više od tri decenije ponovo otvorena brodska linija između dve susedne zemlje. Na prvu vožnju koja traje 15 minuta, u Rumuniju je besplatno krenulo 30 putnika, a tu privilegiju Kladovljani i njihovi gosti mogu da iskoriste do nedelje.

Na prvo putovanje Kladovljane je ispratio predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić sa saradnicima koji su realizovali ideju da se obnovi brodska linija između dve susedne zemlje.

Pouzdan partner je “Horizont turist” koji u svojoj ponudi ima i međunarodnu brodsku liniju koja se uklapa u aktivnosti opštine KLadovo kada je reč o razvoju turizma i stvaranja prepoznatljivog turističkog identiteta.

Za prva tri meseca ove godine opštinu Kladovo posetilo je 15 odsto više turista nego u istom periodu prethodne godine.

“Statistika nas obavezuje da oplemenimo ponudu, turizam nam je najznačajnija grana i naša vizija kojom želimo da stavimo Kladovo na turističku mapu ne samo istočne Srbije nego i cele Srbije”, istakao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

Nova turistička atrakcija, računa se, imaće i pozitivne efekte na porast broja gostiju u opštini Kladovo u kojoj često borave rumunski turisti, pa se s razlogom očekuje da će brod Horizont imati i dosta putnika iz Turnu Severina. Međunarodna brodska linija, pretpostavlja se, olakšaće put turistima i iz Srbije i iz Rumunije, a smanjiće i gužve na graničnom prelazu “Đerdap”.

Sa međunarodnog putničkog pristaništa “Kladovo” polasci su u 9.00, 14.00 i u 21.00 čas svakog dana. Cena karte u jednom pravcu je 600 dinara, dok povratna košta 900 dinara.

izvor kladovo.org.rs

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close