SokobanjaSokobanja lepsa strana SrbijeVesti

POMISLITE ŽELJU -Deveti “Maraton želja” u Sokobanji

“Maraton želja”, deveti po redu, jedna od najpopularnijih tradicionalnih manifestacija u Sokobanji koja nudi dobru zabavu, rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama Sokobanje, biće održan u subotu, 3. septembra.

Jedinstvena manifestacija u svetu koja svake godine privlači veliki broj posetilaca zamišljena je da učesnici prošetaju najživopisnijim sokobanjskim predelima i posete nekoliko destinacija, koje po narodnom verovanju ispunjavaju želje. Učesnici će obići lokalitete koji su u narodu vezani za ispunjenje želja i sakupiće kupone čime stiču pravo na učešće u nagradnoj igri.

Kako je planirano, učesnici će posetiti “Drvo želja” u parku Banjica, koje treba da dodirnu i zamisle želju, zatim “Bogorodicu u steni” gde je predvidjeno da učesnici zapišu životne želje i ubace papirić sa željom u kutiju, a obići će i Izvor Rujnik u podnožju Sokograda, kada će učesnici baciti novčić i još jednom zamisliti želju.

Instruktori na pomenutim lokacijama upućuju učesnike u detalje i daju im smernice na putu do ostvarenja njihovih želja. Svako dobija kupon koji nosi sa sobom i overava na određenom lokalitetu odgovarajućim pečatom, kao potvrdu da je posetio označeno mesto i zamislio želju. Vreme obilaska je po želji učesnika, od 10 do 17 časova, a učesnici koji sakupe sve pečate učestvuju u nagradnoj igri.

Poslednja destinacija su Grudonjske vodenice, kada učesnici treba da okrenu vodenični točak za sreću i popune overene kupone neophodnim podacima kako bi učestvovali u glavnoj nagradnoj igri, a pored toga imaju mogućnost da učestvuju i u igri iznenađenja i osvoje zanimljive nagrade.

Prema rečima organizatora, “Maraton želja” svake godine beleži odličnu posećenost jer, kako kažu, pored druženja, obilaska prirodnih lepota i dobre zabave učesnici imaju priliku da osvoje i neku od vrednih nagrada.

U subotu, 3. septembra, od 20 časova, u amfiteatru Zavičajnog muzeja u Sokobanji biće održano izvlačenje nagrada, a nakog toga i koncert popularnog pevača Olivera Katića.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close