Slobodno vremeVestiZaječar info

POČEO TRODNEVNI OSMOMARTOVSKI BAZAR

Turistička organizacija grada aktivno promoviše Zaječar kroz brojne manifestacije, a jedna od njih je i trodnevni Osmomartovski bazar koji se organizuje na zaječarskom Trgu oslobođenja od 6. do 8. marta.

Svoje proizvode je ponudilo preko 140 izlagača, iz Kraljeva, Kruševca, Novog Sada, Valjeva, Bele Palanke, Šapca, Pirota, Sokobanje, Rume, Čačka, Kovilja, ali i iz Ukrajine. Zaječarci i svi oni koji posete bazar moći će da kupe razne proizvode – med, čajeve, rakije, suhomesnate proizvode, suvenire, predmete od drveta i još dosta toga, a bogata je i ponuda cveća i cvetnih aranžmana.

Kako kaže Dragana Gogić Rajković, direktorka TO Zaječar, Turistička organizacija Grada Zaječara se trudi da organizovanjem ovakvih bazara sugrađane i posetioce iz okolnih gradova i opština, kao i iz susedne Bugarske obraduje nečim novim. 

„Pokušavamo da posetioci na svakom novom bazaru vide i  kupe nešto novo. Ono što do sada nije bilo kod nas su naši izlagači sa Mačkata, koji dolaze direktno sa čuvene Pršutijade na Zlatiboru. Oni su na ovom bazaru prvi put sa nama i nadam se da će posetioci biti oduševljeni ukusima njihovih dimljenih delikatesa.  Ukrajinci su uvek na svakom bazaru sa nama pa je tako i ove godine. To je jedan zanimljiv bračni par iz Ukrajine koji nam donosi odevne predmete od vune i oni nailaze na veliko odušeljenje kod naših posetilaca. Izlagača i sad ima dosta i oni se uvek rado odazovu“, kaže direktorka Gogić Rajković. 

Organizovanjem ovakvih bazara daje se i mogućnost individualnim poljoprivrednim proizvođačima da se predstave i promovišu svoje proizvode.

„To je jedan od razloga i što organizujemo ove bazare. Ovde se nalazi i veliki broj udruženja pa ljudi iz svojih kuhinja donose i slatkiše i slaniše. Obzirom da je dolazak turista u našu zemlju i gastronomija, kao deo nematerijalne kulturne baštine, smatram da u svakom mestu, u svakom gradu, treba to predstavljati. Mi smo počeli sa bazarima pre nekoliko godina i iz godine u godinu imamo sve veći broj izlagača“, dodaje Dragana Gogić Rajković.

Sledeći bazar koji će biti organizovan u Zaječaru biće manifestacija za Uskrs pod nazivom ,,Ulica Uskršnje radosti’’ koja će biti organizovana u ulici Timočke bune, 5. maja.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button