Slobodno vremeVestiZaječar info

PLESALI ZAJEČARSKI MATURANTI

Na zaječarskom skveru danas su plesali zaječarski maturanti uz taktove Štrausovog ,,Slepog miša“. Ova tradicionalna manifestacija održava se svakog proleća, na radost i zadovoljstvo učenika završnih razreda srednjih škola, ali i njihovih roditelja, profesora, prijatelja i ostalih Zaječaraca koji su se danas okupili u velikom broju da im pruže podršku i učestvuju u njihovoj radosti.

Na Trgu oslobođenja u Zaječaru danas je plesalo 360 učenika završnih razreda srednjih škola – Gimnazije, Tehničke škole, Ekonomsko–trgovinske škole, Medicinske škole, kao i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“.

U ime Lokalne samouprave maturante je pozdravila Elena Matković, članica Gradskog veća Grada Zaječara.

„Ovo je veoma važan trenutak za vas, vaše roditelje, profesore, vaše prijatelje. Danas završavate jedno poglavlje života, a otvara vam se niz drugih poglavlja. Pred vama je put pun neizvesnosti, ali pun i bezbroj mogućnosti, a ja vam od srca želim da ih iskoristite na pravi način“, rekla je Matković i dodala:

„Neki od vas će otići iz ovog grada na studije, a ja vam želim da se vratite u svoj grad sa novim veštinama, novim iskustvima, novim znanjima. Grad Zaječar će vas dočekati raširenih ruku. Ali, ono što je najvažnije od svega je da postanete dobri ljudi, jer će to za vas u životu biti najbolja investicija. Želim vam puno sreće i uspeha, da vam svaki novi korak koji danas napravite plešući maturantski ples bude takav i u životu i u budućnosti, stabilan, lak i ispunjen radošću“.

Nakon plesa učenici završnih razreda zaigrali su i kolo. 

„Zaječarski maturantski ples“ je održan u organizaciji Grada Zaječara – Kancelarije za mlade, uz podršku Matične biblioteke ,,Svetozar Marković’’ i Narodnog pozorišta Timočke krajine ,,Zoran Radmilović’’.

Koreografiju za maturantski ples osmislila je plesna škola ,,Sving’’ iz Niša.

Više fotografija potražite na našoj Fb stranici i obavezno nas zapratite!

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button