NegotinVesti

Patrijarh srpski Porfirije stigao juče u Eparhiju timočku

Foto: Eparhija timočka

Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije stigao je juče u Eparhiju timočku gde mu je, u porti negotinskog hrama Svete Trojice, upriličen svečani doček.

U čast dolaska patrijarha, u negotinskoj crkvi služen je svečani čin doksologoje u molitvenom prisustvu episkopa braničevskog Ignatija, niškog Arsenija i timočkog Ilariona.

Pozdravljajući njegovu Svetost, episkop timočki je izrazio blagodarnost na ponovnom susretu, te je patrijarhu poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Timočkoj eparhiji.

Zahvalivši na lepim rečima dobrodošlice i bratske ljubavi, patrijarh srpski pozdravio je mnogobrojni verni narod. U svojoj arhipastirskoj besedi govorio je o važnosti zajednice i jedinstva koje se temelji na Hristu i Crkvi Njegovoj.

„Ono, braćo i sestre, što nas čini neraskidivo jednim i jedinstvenim, ono što nas čini zajednicom, jeste naš temelj, naš krajeugaoni kamen a to je Gospod naš Hristos. To jedinstvo nije apstraktno, nije ideologija ljudska i samim tim prolazna, to jedinstvo jeste u molitvi, jeste u Crkvi, jeste u svetoj Liturgiji“, poručio je patrijarh koji osveštao obnovljeni parohijski dom pri hramu Sv. Trojice u Negotinu.

Izvor: eparhija timočka

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button