BorKulturaLepša strana BoraProjekti

Ovog vikenda “Jesen samuraja” u bioskopu Zvezda i druženje sa delom glumačke ekipe

U bioskopu Zvezda u Boru predstojećeg vikenda biće prikazivani dugometražni filmovi u 2D i 3D produkciji.

U subotu, 22. oktobra, od 16 sati, borska publika moći će da pogleda film Dom gospodjice Peregrin za čudnovatu decu, dok će se u terminima od 18.30 i 20.30 prikazivati film Jesen samuraja.

Drugog dana vikenda, u nedelju, od 16 sati, na repertoaru borskog bioskopa je film Rode, dok će se od 18.30 prikazivati film Dom gospodjice Peregrin za čudnovatu decu. Ljubitelji filmske produkcije, od 20.30 imaće prilku da još jednom pogledaju film Jesen samuraja, a nakon projekcije filma uslediće i druženje sa delom glumačke ekipe.

Cena karte za sve projekcije je 250 dinara, a mogu se kupiti na blagajni borskog bioskopa.

JESEN SAMURAJA
Jesen samuraja, koji je premijerno prikazan 3. oktobra, je romantična komedija sa mnogo smeha, ali i nežnih emocija. Glavni junak, Vladica je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih situacija. Glavne uloge u filmu tumače Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović, a po prvi put na filmu pojavljuje se sedmogodišnji Petar Novićević.

RODE
Film Rode je novo animirano ostvarenje iz studija koji nam je doneo čuveni Lego film. Rode donose decu, ili su donosile pre. Sada dostavljaju pakete za veliku internet kompaniju Cornerstore.com. Junior, najbolji dostavljač je u problemu zato što je slučajno aktivirao mašinu za pravljenje beba, koja proizvede preslatku djevojčicu. U očajničkom pokušaju da reši problem pre nego što šef poludi, Junior i njegov jedini čovekoliki prijatelj Tulip, na planini roda će pokušati da izvrše svoju prvu dostavu beba u ludom putovanju koje bi moglo da usreći više od jedne porodice, kao i da vrati pravu misiju rodama u svetu.

https://www.youtube.com/watch?v=FVmK8U4hcp4&feature=youtu.be

DOM GOSPODJICE pEREGRIN ZA ČUDNOVATU DECU
Film je rađen prema istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama. Scenario je napisala Džejn Goldman, koja je radila i film „X-Men: Prva klasa“, dok je reditelj Tim Barton. Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Gren, a u ostalim ulogama pojaviće se Semjuel L. Džekson, Asa Vaterfild, Džudi Denč i mnogi drugi.

Posao gospodjice Peregrin je da brine o čudnovatoj deci i zaštiti ih od opasnosti, što je sa jedne strane čini strogom i oštrom, ali sa druge strane pravednom, pažljivom i mudrom ženom. Eva Grin definitivno nije ni nežna, ni aljkava. Njen lik u filmu je dosta mlađi i sa više stila u poređenju sa knjigom, odevena je u crnu kožu i nosi talasastu bob frizuru.

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close