SportVestiZaječar info

IV Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke: GOLUB LALIĆ PRKOSI GODINAMA, DONEO JOŠ DVA ODLIČJA

Državno prvenstvo u sportskom obaranju ruke održano je nedavno u Sokolskom domu u Šapcu. Golub Lalić iz Lubnice je u kategoriji veterana osvojio DRUGO mesto u nadmetanju i levom i desnom rukom. U ovoj kategoriji učestvovalo je desetak takmičara koji su dosta mlađi od Goluba.

Kad je bio mlađi Golub je dizao tegove, bavio se džudom, a sportskim obaranjem ruke aktivno se bavi desetak godina. Ljubav prema sportu u kom se odmerava snaga nije izbledela pa se Golub, iako je u penziji, i dalje bavi time, iako pored toga ima i stado koza.

Brojna su odličja koja je dobio pa, kako kaže, ni sam ne zna koliko ih ima. Dodaje da će se ovim sportom baviti dok  ga zdravlje bude služilo.

„Bila je dobra borba u Šapcu, jedno lepo nadmetanje i druženje i pored toga i dve medalje. Protivnicima sam simptičan jer sam u godinama, ali imam poštovanje od strane mlađih takmičara, veoma je zdrava ta atmosfera i psihoza takmičenja. Pripreme su mi bile u skladu sa mojim mogućnostima, a treba se ozbiljno pripremiti“, kaže on.

Golub je u penziji i ima 67 godina ali se u kategotriji veterana nadmetao na ovom državnom prvenstvu i sa 20 godina mlađim takmičarima. U kategoriji veterana snage su odmeravali takmičari stariji od 40 godina, dok se na međunarodnim takmičenjima kategorije određuju po težini kao i godinama starosti.

„Za mene je ovo bila još jedna satisfakcija, još jedna kruna mog uspeha. Mislim da je ovo jedan od najbrže rastućih sportova jer se sve više širi. To je sport sa starom tradicijom i ja sam u ovom sportu pronašao sebe, a do kad ću se njime baviti videćemo. Sledi mi svetsko prvenstvo u obaranju ruke, od 1. do 7. oktobra u Grčkoj, ali ne znam hoću li to moći i finansijski da ispratim. Ali, ako odem i tu ,,napadam’’ medalju“, ističe Golub.

Organizator ovog događaja je Srpska Unija za obaranje ruke uz pomoć klubova Sajan i Orlovi, a pokrovitelj je bila Turistička organizacija Šapca.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button