DruštvoVestiZaječar info

Održan sajam zapošljavanja: 20 poslodavaca i više od 120 slobodnih radnih mesta

Današnji sajam zapošljavanja u Zaječaru okupio je 20 poslodavaca koji su koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem 122 radnika.

U sali Tehničke škole u Zaječaru danas je održan sajam zapošljavanja koji je okupio 20 poslodavaca koji su koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem 122 radnika. Prvi put na sajmu zapošljavanja pojavila se kompanija Don Don koja traži radnike za rad u pekarskoj industriji, dok je kompanija Radivan tražila šivače. Ostala ponuda radnih mesta, prema rečima načelnice Odeljenja za posredovanje u zaječarskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Svetlane Mihajlović, je standardna.

“Najveća potražnja i ove godine je za kuvarima, konobarima, šankerima, zatim za niskokvalifikovanim radnicima koje traži Omladinska zadruga. Što se tiče visokokvalifikovanih radnika traže se elektroinženjeri i inženjeri za informacione tehnologije”, istakla je Svetlana Mihajlović dodajući da je prošle godine na sajmu zapošljavanja u Zaječaru 27 poslodavaca iskazalo potrebu za 200 i nešto više radnih mesta. Međutim, kako navodi, razlog za tadašnju veću potražnju bili su javni radovi koji ove godine u gradu na Timoku nisu mogli da budu organizovani sobzirom na to da Zaječar pripada kategoriji razvijenih opština i gradova.

Osim manje potražnje, ove godine bilo je i manje zainteresovanih Zaječaraca za radno angažovanje.

“Interesovanje je bilo manje nego prošle godine samim tim što imamo i manji broj nezaposlenih. U septembru prošle godine Filijala Zaječar, koja obuhvata grad Zaječar i opštine Knjaževac, Sokobanju i Boljevac, je mala 10.500 nezaposlenih, ove godine imamo devet i po hiljada. Prošle godine Zaječar je imao pet i po hiljada nezaposlenih, sada ima oko 4.800 nezaposlenih lica”, navela je Svetlana Mihajlović ukazujući da razlog smanjenja ovog broja može biti, osim zapošljavanja, i odliv stanovništva, odjava ili brisanje sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam zapošljavanja organizovala je Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Zaječar.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close