KulturaRiznica moga krajaVestiZaječar info

Od najmanjih ukrasnih tikvica do najvećih belih bundeva -U Nikoličevu održana tradicionalna “Tikvijada”

U punoj sali Doma kulture u Nikoličevu, minulog vikenda, održana je 9. “Tikvijada”.

Posetioci su na izložbi “Tikva kao hrana, lek i ukras” imali priliku da vide više vrsta tikvi, od najmanjih ukrasnih tikvica do najvećih belih bundeva. Vredne domaćice iz Nikoličeva pripremile su fantastične specijalitete od tikve, kako slane tako i slatke koje su posetioci degustirali.

Priređen je i prigodan program u kome su nastupila zaječarska kulturno-umetnička društva “Nikola Pašić” i “Penzioner” kao i učenici osnovne škole “Dositej Obradović”, izdvojenog odeljenja u Nikoličevu, koji su izveli recital posvećen tikvi.

Pre devet godina, na inicijativu porodice Kržanović iz Nikoličeva, započela je prva, a sad već tradicionalna Tikvijada, na kojoj se prave tradicionalna jela od  tikve. Zamisao je bila da ova manifеstacija postane seoska, idеja jе urodila plodom, pa je Tikvijada postala tradicionalna.

Organizator smotre je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Nikoličevo, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close