BoljevacBorDonji MilanovacKladovoKnjaževacMajdanpekNegotinRitam gradaSokobanjaVestiZaječar info

Objavljen drugi poziv za prekogranične projekte Srbije i Bugarske – Iz IPA fonda još 12 mil EUR

Interreg IPA program Bugarska-Srbija nastavlja finansiranje projekata prekogranične saradnje, u pograničnom regionu.
Drugi poziv za projekte u okviru tog programa koji se ko-finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) Evropske unije objavljen je 22. januara. U pitanju je period od 2014. do 2020. godine, navedeno je na sajtu Interreg IPA programa Bugarska-Srbija.

U ovaj program prekogranične saradnje uključeno je sedam okruga iz Srbije i to: Zaječarski, Borski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski, kao i šest oblasti iz Bugarske (Vidin, Montana, Vraca, Sofijska, Pernik i Ćustendil).

U okviru ovog poziva, biće finansirani projekti u oblastima održivog turizma (turistička atraktivnost, prekogranični turistički proizvod, direktna saradnja među ljudima i umrežavanje), mladi (veštine i preduzetništvo i direktna saradnja među ljudima i umrežavanje) i životna sredina (zajedničko upravljanje rizicima i zaštita prirode).

Za finansiranje projekata u drugom pozivu opredeljeno je nešto više od 12 mil EUR IPA sredstava. Rok za elektronsko dostavljanje predloga projekata je 23. april 2018. godine.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close