VestiZaječar info

Korak bliže uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom „Halovo“

U okviru projekta Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“, u Zaječaru je održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječara i Bora i opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac.

Koordinacioni odbor je, pored ostalog, usvojio Predlog projekta javno–privatnog partnerstva (JPP) za izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom i pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada. Predlog projekta je izradio konzorcijum koji čine advokatska kancelarija Tasić iz Beograda, „TTI Group“ i „WTS porezi i finansije“ preporučio gradskim i opštinskim većima da usvoje Predlog projekta JPP i da ovlaste grad Zaječar da ga u ime svih lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu dostavi na saglasnost državnoj komisiji za JPP.

Takođe, usvojen je i “Sporazum o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječara i Bora i opština Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac”, koji je poslat na usvajanje skupštinama svih lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu.

U cilju zaštite života i zdravlja stanovnika, očuvanja prirodnih životnih uslova za biljni i životinjski svet, sprečavanja zagađenja površinskih i podzemnih voda, zemlje i vazduha, kao i efekta staklene bašte, gradovi Zaječar i Bor, kao i opštine Majdanpek, Negotin, Kladovo, Bor, Knjaževac i Boljevac zajednički rešavaju upravljanje komunalnim otpadom u okviru projekta Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close