HronikaKladovoVesti

NIKODIJE IZ KLADOVA UBIO NEVENČANU SUPRUGU, A VIŠE TUŽILAŠTVO TRAŽI OVU KAZNU

Više javno tužilaštvo u Negotinu zatražilo je da se Nikodiju Božinoviću (61) iz Kladova, koji je aprila prošle godine ubio nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić (36) sa više udaraca čekićem u glavu, izrekne kazna od 15 godina zatvora.

UBISTVO SE DOGODILO POČETKOM APRILA PROŠLE GODINE

Nikodije Božinović (60), zvani Kokan, iz Kladova, ubio je, sa dva udarca čekićem u glavu svoju bivšu devojku Mirjanu Inđić (36). Zločin se desio u ubičinom stanu u kladovskoj Ulici Njegoševa br. 13.

Nezvanično, Božinović i Inđićeva su nedavno raskinuli dugogodišnju vezu. U međuvremenu, Mirjana je počela da se zabavlja sa drugim čovekom. To je, po svemu sudeći, bio i motiv da je Nikodije ubije.

-U petak je Nikodije pozvao Mirjanu u svoj stan – kaže izvor iz istrage. Ona je, ne sluteći ništa, otišla.

Međutim, došlo je do svađe. Mirjana je Nikodiju kazala da ne želi više da bude sa njim i da ima drugog. Krenula je ka vratima, ali ju je Nikodijević sustigao i pokušao da je spreči da izađe.

-U besu, Božinović je dohvatio čekić i dva puta udario Mirjanu u glavu – nastavlja naš sagovornik. – Žena je pala na pod, a Nikodije je shvatio da ju je ubio.

Nakon zločina, Božinović je popio gomilu lekova za smirenje, želeći da na taj način presudi sebi.

– Međutim, tada je do stana došao Božinovićev zet, sa kojim se ovaj još ranije dogovorio da mu uvede kablovsku televiziju u stan – nastavlja naš izvor. Naišao je na zaključana vrata i pozvao tasta, ali mu se ovaj nije javljao na telefon.

Budući da je imao ključ od stana, Božinovićev zet je ušao unutra i tu, na podu, oblivenu krvlju, ugledao Mirjanu. Kraj nje je bio čekić kojim ju je Nikodije ubio.

-U drugoj sobi, zet je na krevetu, onesvešćenog od lekova, pronašao Nikodija. Odmah je pozvao policiju, koja je ubrzo, zajedno sa lekarima, stigla na lice mesta – kaže sagovornik.

Lekari su samo mogli da konstatuju da je Mirjana od udaraca čekićem preminula na licu mesta. Božinović je odmah prebačen u Negotin, gde su lekari uspeli da ga spasu.

-Čim je malo došao k sebi, Nikodije je priznao da je ubio Mirjanu – dodaje izvor. Nakon toga, upućen je na dalje lečenje u Beograd.

Mirjana je, inače, rođena u Hrvartskoj, odakle je sa roditeljima, kao mala, pobegla pred akcijom ’’Oluja’’. Put ju je odveo u Kladovo gde je radila u jednoj pekari. Iza sebe je ostavila dva maloletna deteta. Nikodije Božinović je bio razveden.

Izvor: Tk magazin

Prikaži više

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close