VestiZaječar info

Zaječar: Performans povodom Nedelje žena sa invaliditetom

U okviru obeležavanja manifestacije “Nedelja žena sa invaliditetom”, “Mreža …IZ KRUGA – Srbije” je u saradnji sa udruženjem “Rime” iz Zaječara, pripremila performans pod nazivom “Stop – može i drugačije” koji će biti izveden u sredu, 20. novembra, u 18.00 časova, u sali zaječarske Muzičke škole.

Performans skreće pažnju na nasilje i diskriminaciju kojoj su izložene žene sa invaliditetom, ali i sve druge ranjive grupe, posebno mladi koji tek stupaju u partnerske odnose. U izvođenju performansa učestvuju učenici osmog razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara. Scenario performansa napisao je Stevan Jovanović, profesor srpskog jezika u toj školi. Materijal za scenario, u vidu dijaloga i opisa problema nasilja u partnerskim odnosima starijih osnovaca, dobijen je tokom radionica koje je sa učenicima Osnovnih škola “Desanka Maksimović” i Hajduk Veljko” realizovala Jelena Cekić, psiholog u “Hajduk Veljko” školi.

Ovu manifestaciju je Savez organizacija “Mreža …IZ KRUGA – Srbije” uspostavila 2013. godine, i od tada se obeležava svake godine od 17. do 24. novembra.

Izvođenje performansa je finansijski podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Mreža …IZ KRUGA – Srbije” je savez organizacija za zaštitu prava i podršku ženama sa invaliditetom. Udruženje građana “Rime” iz Zaječara je članica “Mreže”od 2017. godine.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close