DruštvoVestiZaječar info

NAJNOVIJI PODACI: Još 13 Zaječaraca pozitivno na koronavirus

Danas je u Zaječar stigao još 61 rezultat osoba testiranih na prisustvo virusa covid – 19, od kojih je njih 13 pozitivno.

Nakon što je danas prepodne objavljeno da su na području Zaječara u poslednja 24 sata potvrđena dva nova slučaja lica pozitivnih na virus covid – 19, podaci pristigli popodne iz labaratorija u Beogradu, pokazuju prisustvo ovog virusa kod još 13 osoba.

Od početka epidemije, na osnovu 1927 testiranih i 1775 obrađenih testova, u Zaječaru je 110 potvrđenih slučajeva osoba pozitivnih na covid-19 virus.

Sva lica pozitivna na korona virus čiji su rezultati danas pristigli su bez simptoma ili sa lakšim simptomima bolesti. Većina obolelih su mlađe životne dobi, odnosno starosti od 24 do 62 godine.

Gradonačelnik Zaječara i komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić navodi da ovakav, nagli porast broja inficiranih osoba, bez simptoma, predstavlja poziv na opreznost i poštovanje mera lične zaštite i distance.

Nadležne sanitarne službe i komunalna milicija, kako navodi Ničić, dobiće dodatne naloge za kontrolu primene mera Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close