DruštvoVestiZaječar info

NAJNOVIJI KORONA PRESEK u Zaječaru: Danas 22 novozaražene osobe, 25 pacijenata diše uz pomoć kiseonika

U prethodna 24 sata obrađeni su uzorci testiranja na korona virus 77 građana Zaječara, od kojih su 22 pozitivna.

Podsetimo, dan ranije obrađeni su uzorci testiranja 150 Zaječaraca od kojih su 43 bila pozitivna na kovid. 

Među novozaraženima, starosti od 9 do 87 godina, 14 osoba je ženskog, osam muškog pola.

Na Odeljenju infektologije smešteno je 50 inficiranih osoba od kojih je 25 pacijenata na kiseoničkoj potpori. Na ovom odeljenju nema više slobodnih mesta, dok je na Odeljenju produžene nege i lečenja smešteno pet pacijenata zaraženih korona virusom.

„Dešava se upravo ono na šta je gradski Štab za vanredne situacije upozoravao poslednja tri meseca, apelujući da se vakcinišemo, a to je da smo, izbegavajući vakcinaciju i neuspevajući da postignemo cifru od bar 50 odsto vakcinisanih, ušli u začarani krug iz kojeg izlaza nema i gde mutacija virusa, među nevakcinisanima, dovodi i do oboljevanja sve većeg broja vakcinisanih kao i dece i mladih. Time, kao i nepoštovanjem mera, ugrozili smo normalan život i funkcionisanje zdravstvenog sistema i naš grad uveli među lokalne samouprave (40) sa procentualno najvećom stopom zaražavanja“, navode u Štabu i dodaju:

„Molimo i apelujemo da poštovanjem propisanih mera i imunizacijom onih koji to uporno izbegavaju i ignorišu, bez logičnih objašnjenja, sprečimo opterećenje zdravstvenog sistema i medicinskih radnika i zaštitimo i sebe i ljude sa kojima živimo“.

Do juče je 22.391 lice u Zaječaru, odnosno 49,66 odsto punoletne populacije, vakcinisano prvom dozom vakcine, dok je revakcinisano 21.419 građana (47,51% punoletne populacije). Treću dozu vakcine primilo 2.937 građana (6,51%).

U zaječarskom Domu zdravlja vakcinacija se vrši Sinofarm vakcinom svakog dana od 09.00 do 13.00 sati i Pfizer vakcinom od 13.00 do 17.00 sati.

U Domu kulture u Kotlujevcu u toku je imunizacija trećom dozom vakcine od 07.00 do 14.00 sati.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button