VestiZaječar info

Nagrađeni učenici zaječarske Gimnazije i Ekonomske škole uživali na Stavrosu

Zaječarski gimnazijalci, kao i tri učenice iz Ekonomsko-trgovinske škole, koji su ostvarili uspeh na državnim takmičenjima, nagrađeni su putovanjem na Stavros u Grčkoj.

Naime, 16-toro gimnazijalaca i gimnazijalki, boravilo je u Stavrosu, i oni su nagrađeni zahvaljujući rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj školskoj godini kada su osvojili jednu od prve tri nagrade na državnim takmičenjima.

Kako se navodi na sajtu zaječarske Gimnazije, nagrađeni su: Petar Vasiljević (Državno takmičenje iz matematike 2. nagrada, Državno takmičenje iz informatike 2. nagrada), Zoran Lunganović (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada, Državno takmičenje iz matematike 3. nagrada, matematički turnir “Arhimedes” 3. nagrada), Branko Grbić (Državno takmičenje iz informatike 1. nagrada), Lazar Stanojević (Državno takmičenje iz matematike 3. nagrada, matematički turnir “Arhimedes” 3. nagrada), Iva Maletić (Kros RTS-a 1.mesto, republičko takmičenje u atletici 800m 1.mesto), Emilija Gagić (republičko takmičenje iz književnosti – Književna olimpijada 2. mesto), Stevan Vugdelija (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada), ženski odbojkaški tim – Jovana Đorđević, Iva Tošić, Jovana Lazarevska, Iva Georgijev, Jovana Đurđević, Mija Ranđelović, Teodora Dragojević, Jana Milenković i Kristina Nicić (Državno takmičenje u odbojci – 3. mesto).

“Na put je trebalo da krenu još Nevena Mušatović (koja je osvojiladrugo mesto na republičkom takmičenju u znanju španskog jezika) i Anđela Bešir (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada) ali su bile sprečene iz opravdanih razloga”, navode u Gimnaziji.

U toku svog boravka u Stavrosu, gimnazijalci su imali prilike da obiđu i Solun, a sa učenicima zajedno su boravile i tri učenice iz Ekonomsko-trgovinske škole.

“Zahvaljujemo se turističkoj agenciji VIA Travel 019 koja je donirala 6 letovanja našim učenicima (Gimnaziji i Ekonomskoj školi po 3) i organizovala putovanje”, poručuju iz zaječarske Gimnazije.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close