KulturaVestiZaječar info

Na sceni zaječarskog pozorišta izvedena generalna proba predstave „Lepotica i zver“

Uz poštovanje svih propisanih mera zaštite od virusa COVID-19, na sceni zaječarskog pozorišta izvedena je generalna proba nove predstave za decu “Lepotica i zver”, po tekstu i u režiji Željka Hubača.

U predstavi igraju zaječarski glumci: Viktorija Arsić, Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Jelena Rajić, Nataša Petrović i Branislav Mijatović.

Prema rečima Željka Hubača, ovo je njegova prva režija predstave za decu i veoma je zadovoljan razultatom, s obzirom na to da mu je cilj bio da od nje napravi ozbilljno umetničko delo. U zaječarskom pozorištu do sada je režirao tri večernje predstave, ali kako kaže, proces rada na predstavi za decu za njega je bio najkomplikovaniji do sada, što potvrđuje i najveći broj proba.

“Predstava je kompletno završena, kako scenografski tako i kostimografski. Urađena je jako dobra maska Zveri , tako da je predstava “Lepotica i zver “ iskorak u estetskom smislu. Predstava je namenjena deci od prvog do osmog razreda, s obzirom na to da u njoj postoji zver koja je malo ružna, začarana šuma, ogledalo koje govori, tako da to može da uplaši najmlađu publiku predškolskog uzrasta. Čini mi se da će predstava biti jako zanimljiva tinejdžerima, ako ništa drugo, ono zbog poljupca na kraju”, kaže Hubač.

Dodaje da je predstava svojevrsni omaž Miroslavu Beloviću koji je zajedno sa Ljubišom Đokićem napravio estetsku revoluciju u dečjem pozorištu, stvarajući ozbiljno umetničko delo od dečjih predstava.

Kako navode u zaječarskom pozorištu, premijera predstave “Lepotica i zver” biće izvedena kada se zbog epidemiološke situacije za to stvore uslovi.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button