SportVestiZaječar info

Na Kraljevici POČEO “BALKAN KUP ZAJEČAR 2020”

Međunarodni turnir u malom fudbalu „Balkan kup Zaječar 2020“ počeo je danas u Sportskoj hali na Kraljevici i trajaće do nedelje 09. februara.

Na turniru učestvuje 13 bugarskih ekipa i 3 ekipe domaćina, a delegat na utakmicama je jedan od najpoznatijih bugarskih fudbalskih sudija Evgeni Gerov.

Turnir je otvorio predsednik Fudbalskog saveza grada Zaječara Miki Vučković, koji je u ime Saveza, gradonačelnika i lokalne samouprave pozdravio učesnike i publiku u Sportskoj hali.

Neli Nikolić, koordinator i jedan od organizatora turnira, prezadovoljan je kaže zbog dolaska tako velikog broja bugarskih ekipa.

“Veliki strah nama su prouzrokovala mesta za smeštaj ljudi. Bilo je teško smestiti sve te ljude, oko 300 njih, što fudbalera, što publike, koja je došla iz Bugarske da prati turnir. Nije bilo lako smestiti sve te ljude u zaječarskim hotelima”, kaže Neli Nikolić.

Turnir se igra po grupama, a polufinalne i finalne utakmice igraće se u nedelju.

“Zaječarci su navikli na nešto drugačija pravila, pravila futsala, a ovde se igra dva puta dvadeset minuta, potrebno je dosta više snage i ekipe su, za razliku od ekipa u futsalu, u sastavu 4+1”, navodi Neli Nikolić i poziva publiku da dođe u Sportsku halu i uživa u dobrom fudbalu.

Prva od tri zaječarske ekipe, na teren je izašla ekipa KMF Timok koja je savladala ekipu Džebel iz Bugarske, sastavljenu od turskih igrača, rezultatom 7:2.

Organizatori ove sportske manifestacije su Grad Zaječar i Bugarska asocijacija mini fudbala, a podršku su pružili i Sportski savez grada Zaječara i Fudbalski savez grada Zaječara. Na jučerašnjem prijemu u Greadskoj upravi, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao da bi trebalo raditi na tome da turnir „Balkan kup Zaječar 2020“ postane tradicionalan i da je plan da u narednim godinama na njemu učestvuju i druge balkanske zemlje, Makedonija, Rumunija, ali i Turska.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close