KulturaNegotinVesti

Mokranjčevi dani: Promovisana knjiga Jovana Adamova „Antologija dečjih pesama“

U okviru 56. Mokranjčevih dana, u Mokranjčevoj rodnoj kući u Negotinu, danas je promovisana knjiga „Antologija dečjih pesama“, autora Jovana Adamova, koji je obeležio detinjstvo mnogim generacijama, preko kultne dečije emisije „Muzički tobogan“.

Nastupao je sa najvećim muzičkim imenima iz domena džez i popularne muzike, a mnogima od njih bio je „vetar u leđa“. Kao kompozitor, dirigent, muzičar i osoba zaslužna za niz buying generic viagra značajnih manifestacija, dobitnik je više nagrada za doprinos kulturi i životno delo. Iako je u penziji, i dalje buying levitra online vredno radi, a nedavno je napravio prvi tamburaški mjuzikl koji uskoro treba da bude plasiran javnosti. Priprema tri muzičke notne knjige za decu, za koje se nada da će ih imati sve školske biblioteke.

Antologija dečijih pesama sabrana je u tri knjige – notne zbirke, objavljena je ove godine u izadanju Udruženja kompozotora Vojvodine.

Odlomci iz recenzija:

„Pesme iz ove zbirke su pesme za decu za svaku priliku i o svakoj prilici iz dečijeg života. One su istinski izraz dečijeg interesovanja, stvoren iz njihovog ugla posmatranja, a ne onako kako odrasli zamišljaju da bi za decu trebalo pisati“, napisao je Dušan Mihalek, muzikolog.

„Sem muzičkih vrednosti, umetničke lepote i snage, sem nagrada koje je svih ovih godina podobijao u svim većim centrima naše ondašnje i sadašnje domovine, ova zbirka ima svojevrsnu specifičnu vrednost: ona je poprilično stroga, a sigurno izbirljiva, antologija našeg pesništva u svim vremenima i danas i ovde“, kazao je Pero Zubac, pesnik.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button