BoljevacBorDonji MilanovacKladovoKnjaževacMajdanpekNegotinSokobanjaVestiZaječar info

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo javni poziv za bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za besplatnu isporuku do 15 hiljada tona merkantilnog kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava.

Uzgajivač mlečnih krava koji može ostvariti pravo na pomoć na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza i to 240 kilograma kukuruza po mlečnom grlu starijem od 24. meseca, je fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu u ovom registru za tekuću godinu, upisan u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja i u ovoj bazi ima od 1 do 50 mlečnih krava, u svom vlasništvu ili u vlasništvu člana njegovog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, nije u zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, po pravu prečeg zakupa, po bilo kom osnovu, koji je ostvario pravo na premiju za kravlje mleko za 2021. godinu,

Prijava se podnosi Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi, odnosno Poljoprivrednoj stručnoj službi, koja obavlja savetodavne poslove na području gde je mesto u kome se nalazi objekat u kome se uzgajaju mlečne krave.

Uz obrazac prijave ovog javnog poziva, podnosilac je dužan da dostavi:
izvod iz Registra poljoprivrednih gazdinstava sa podacima o aktivnom statusu, članovima porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i vrsti životinja i broju gazdinstva (HID) na kojima se drže ili uzgajaju (stočni fond), koji izdaje područna jedinica Uprave za trezor, kao i spisak mlečnih krava na gazdinstvu upisanih u centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja koji izdaje nadležna veterinarska služba.

Sva dokumenta moraju da glase na podnosioca zahteva i prilažu se u originalu ili overenoj kopiji.

Dokumenti koji se prilažu ne mogu biti stariji od 15 dana od dana podnošenja prijave.

Prijava za ostvarivanje prava na pomoć uzgajivačima mlečnih krava za bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza podnosi se do 23. novembra.

Prijave podnete pre početka ili posle isteka roka se odbacuju.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button