HronikaVestiZaječar info

Ministarka Đedović Handanović na mestu pogibije rudara: Preliminarni izveštaji rudarske inspekcije očekuju se večeras

Rudarska inspekcija je izašla na mesto događaja i ispitivanje svih okolnosti zbog kojih je došlo do ovog nesrećnog događaja je u toku, rekla je ministarka rudarstva Dubravka Đedović Handanović po dolasku na mesto pogibije rudara Dejana Krajnjanovića i Ljubiše Bosiljkovića prilikom havarije u rudničkoj separaciji u Grljanu.

Prema rečima ministarke Đedović Handanović preliminarni izveštaji očekuju se večeras, a kompletni finalni za oko dva dana.

Ministarka je izrazila najdublje saučešće porodicama nastradalih rudara.

“Naše misli i molitve su sa njima u ovim teškim trenucima“, navela je.

Ministarka je razgovarala sa rudarom koji je bio prisutan i zadobio povrede u havariji.

„On je zadobio lakše telesne povrede. Pokušao je da pomogne svojim kolegama. Sada sam ga videla i pričala sa njim. On nema vidnih povreda. Pravo je čudo nema većih povreda i ozleda, jer je i on prošao kroz ceo taj bunker koji je visok oko osam metara“, navela je ministarka Đedović Handanović.

Bilo je, dodala je, tu još prisutnih radnika koji su pokušali da pomognu.

„Ali, verovatno ništa nisu mogli da učine, jer se desilo to što se desilo“, rekla je ministarka i dodala da i lično saučestvuje u bolu porodica.

„Moj otac je bio rudar i sećam se da je govorio, dok je bio mlad i aktivno radio u rudniku, da je to posao najrizičniji na svetu i da svaki dan kada odeš na posao ne znaš da li ćeš da se vratiš“, kazala je Đedović Handanović.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je, povodom tragične smrti dvojice rudara, i porodicama i kolegama nastradalih uputio saučešće.

„Danas smo, nažalost, izgubili dvojicu sugrađana, jednog od njih sam lično odlično znao… Ja sam danas izrazio saučešće, u ime svih građana Zaječara, porodicama nastadalih i njihovim drugovima sa kojima su delili ovaj težak rudarski posao i hleba. Proglasio sam ponedeljak danom žalosti“, rekao je Ničić novinarima i istakao da će porodicama stradalih, kako od Rudnika tako i od strane grada biti dostupna svaka vrsta pomoći.

POVEZANE VESTI:

PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI – Saopštenje gradonačelnika Zaječara povodom tragedije na separaciji uglja u Grljanu

U ZAJEČARU DAN ŽALOSTI POVODOM STRADALIH RUDARA DEJANA KRAJNJANOVIĆA I LJUBIŠE BOSILJKOVIĆA

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: STRADALI RADNICI ČISTILI BUNKER od naslaga uglja

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button