SportVestiZaječar info

MESTO OKUPLJANJA ZA SVE KOJI VOLE FUDBAL – Uz novi stadion i nove prostorije FS u Zaječaru

SVEČANO OTVORENE NOVE PROSTORIJE FUDBALSKOG SAVEZA GRADA I FS ZAJEČARSKOG OKRUGA – USKORO OTVARANJE I NOVOG STADIONA NA KRALJEVICI

Fudbalski savez grada Zaječara i Fudbalski savez Zaječarskog okruga od danas funkcionišu u novim prostorijama.

Posle deset godina vratili su se u svoje prostorije, sada renovirane i novoopremljene. Svečanom otvaranju prisustvovali su rukovodioci Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza i predstavnici grada Zaječara.

Vladan Gašić, potpredsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije je istakao da se novo rukovodstvo zalaže da se osim fudbalske infrastrukture i savezi dovedu u red.

„Verujem da je sama  kuća ogledalo i rada saveza  i onoga što savez kao institucija predstavlja. Zato mi je velika čast što smo danas ovde, da baš mi kao novo rukovodstvo regiona otvorimo prostorije FS Zaječarskog okruga i gardskog saveza Zaječar. Prostorije su izuzetno lepo sređene i čestitao bi rukovodstvu Zaječrskog okruga na rezultatima. Ono na čemu treba da se poradi je to da vidimo kako ćemo Timok, kao najveći klub u ovom delu Srbije i neko ko je dobio novi stadion, da malo stabilizujemo i da  ga vratimo na staze na koje zaslužuje da bude, to je prva liga Srbije gde su i bili. Kao savez smo tu za svaku pomoć. Videćemo šta ćemo moći da dobijemo od Fudbalskog saveza Srbije kao podršku da bismo mogli mi kao region da pomognemo klubovima na našoj teritoriji, i to ide u nekom dobrom pravcu. I ubuduće ćemo pomagati klubove iz Zaječarskog okruga i samog grada Zaječara, naravno koliko je to u našoj moći“, istako je Gašić.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je ovom prilikom istakao da ove prostorije dosta znače za afirmaciju sporta, ali izneo i svoja pozitivna očekivanja kada je plasman Fudbalskog kluba Timok u pitanju. Najavio je i uskoro svečano otvaranje novog stadiona na Kraljevici.

„Fudbalski savez se vraća u svoje prostorije, uspeli su to uz pomoć grada ali i sopstvenim sredstvima da srede ovako lepe prostorije. Naravno, oni će svoj dom imati i na novom fudbalskom stadionu koji će za mesec ili dva biti otvoren. Mi neke stvari ne treba da gledamo u trenutku ovome. Ovo puno znači za dalju afirmaciju pre svega fudbalskog sporta koji kada gledate rezultate nešto nije u gradu Zaječaru na zelenoj grani, ali ja sam siguran da je ovo samo prelazni period, period stabilizcije. Bili smo u mnogo lošoj situaciji u koju su nas doveli neki ljudi koji su vodili fudbalski sport. Sve se menja dolaskom novog rukovodstva. Mislim da ćemo imati razumevanje Fudblskog sveza regiona i Fudbalskog saveza Srbije, jer znamo u kakvoj je situaciji jedan veliki klub kao što je Timok koji postoji 104 godine“, rekao je Ničić i dodao:

„Očekujem da će Timok vrlo brzo početi da niže značajne rezultate. Neka to bude i postepeno, ali sam ubeđen da ćemo igrati  u jednom od najviših rangova takmičenja u fudbalu. To sam siguran i zbog ovoga što nam je država napravila jedan velelepan stadion i zbog toga što je zaveden neki red u fudbalskoj organizaciji i to mora da rezultira uspesima“.

Ničić je istakao zadovoljstvo što dosta dece trenira fudbal u Zaječaru, u Timoku ali i u ostalim klubovima, seoskim i  gradskim, koje grad pomaže što je, kako je rekao, baza za veliki fudbalski klub Timok.

Svoje oduševljenje zbog novih prostorija nije krio ni Dušan Spasić, predsednik Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga.

 „Do sad nismo imali adekvatne prostorije za održavanje raznih sastanaka. Sada smo ih  dobili uz pomoć Gradske uprave i Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Sad imamo svoje prostorije, ne iznajmljujemo ih, ne plaćamo zakup. Svaki  sportski radnik je ovde dobrodošao“, kazao je Spasić.

Miki Vučković, predsednik Fudbalskog saveza grada Zaječara se zahvalio na pomoći i podršci.

„Ovo će biti mesto okupljanja za sve ljude koji vole fudbal, najbitniju sporednu stvar na svetu i najpopularniji sport. Dolaziće ovde sudije, treneri, vršićemo edukcije, gledati utakmice i družiti se. Ovo je za nas veliki dan u Fudblskom savezu grada  Zaječara i za Fudbalski savez Zaječarskog okruga, kazao je Vučković.

Nakon otvaranja novih prostorija domaćini su zajedno sa  gostima obišli i novi stadion na Kraljevici.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button