KulturaSlobodno vremeVestiZaječar info

Maštovita priča sa čudesnim dogodovštinama i šašavim preokretima oduševila publiku

Na sceni zaječarskog teatra sinoć je izvedena premijera predstave za decu „Šašava novogodišnja bajka“ koju je po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića režirala Nataša Petrović. Ova maštovita priča oduševila je publiku koja je uživala u čudesnim dogodovštinama i šašavim preokretima koji su se odigrali u Deda Mrazovoj kućici u Laponiji.

Reditelj predstave Nataša Petrović ističe kako se trudila da odabere što veseliji i razigraniji tekst koji bi zadržao dečju pažnju, kao i da dijalozi budu kulturni i vaspitno utiču na mališane.

„Rad sa glumcima je bio fenomenalan, željni su igranja i prihvatili su zadatak tako dobro da su svi davali ideje. Radili smo danonoćno, snimali songove. Nismo izlazili sa scene ali smo završili dobar posao jer je tim bio pozitivan. Potrudili smo se da odradimo dobru predstavu kako bismo deci doneli radost“, kaže Nataša Petrović i ističe da pohvalu zaslužuje i kompletna tehnika, počev od tonca i majstora svetla do scenografa, kostimografa, stolara …

Glumac Branislav Mijatović, koji je tumačio Deda Mrazovog psa Alfonsa kaže da je posebno zadovoljan što je u predstavu bio uključen mlađi deo glumačkog ansambla zaječarskog pozorišta, jer zajedno sa njim glume i Sanja Nedeljković i Gabrijel Bećarević.

„Uloga Alfonsa je brza i zanimljiva, dosta fizički naporna, ali mislim da smo svi, pa i ja postigli ono što smo želelii. Bilo je zanimljivo i živopisno raditi i mislim da smo napravili dobar posao“, kaže Mijatović koji pohvale upućuje i rediteljki , ističući da je bilo divno raditi sa njom.

Sanja Nedeljković u predstavi „Šašava novogodišnja bajka“ tumači zloću Kandžalablezi Bu Blu, koja se u susretu sa Deda Mrazom menja i postaje dobra.

„To je uloga u kojoj tumačim devojčicu koja je jako povređena i koja se pretvara da je zla jer je nailazila na nerazumevanje okoline. Bilo je jako lepo raditi sa celom ekipom, sa obojicom kolega, a posebno sa rediteljkom Natašom Petrović“, kaže Sanja.

Koreograf predstave je Danica Ničić, scenograf Mirko Stokić, za izradu kostima zadužena je Gorica Ilić, za songove Milan Petković i Predrag Nikolić, za izbor muzike David Nedeljković, inspicijent – sufler je Sanja Mitić Jelenković, organizator Jelena Ciganović, garderober Mirjana Stanojević, za masku je zadužena  Aleksandra Marković, za svetlo Dragan Marković i Emir Avdić, šef scene je Boban Simonović, rekviziter Željko Šoršokanović, dekorater Nikola Ranđelović , a stolarski radovi povereni su Miodragu Markoviću.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close