MajdanpekVesti

Majdanpečka filtraža zasijala novim sjajem: Renovirana stara zgrada pogona

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

Zaposleni u filtraži Rudnika bakra Majdanpek prethodnih nekoliko meseci vredno su radili na unapređenju ekološkog poretka i ulepšavanju radnog prostora. Bilo je potrebno sedam meseci da stara zgrada ovog pogona i stari magacin koncentrata zablistaju novim sjajem. 

-Uređenje majdanpečke filtraže počelo je odmah po dolasku Ziđina. Najpre je izgrađena potpuno nova zgrada, pa nov zgušnjivač, a napravljeni su i novi vodosabirnici za prepumpavanje vode, dok su stari bazeni kompletno sanirani. Poslednjih sedam meseci bilo je rezervisano za renoviranje stare zgrade filtraže i starog magacina koncentrata. Uređenje je podrazumevalo izradu nove fasade i zamenu krova – kaže zamenik rukovodioca Sektora za izgradnju Aleksandar Božić.  

Ostalo je, kako kaže, da se u narednih nekoliko dana postave i novi oluci.

-U prethodnih pet godina u majdanpečkoj filtraži se mnogo toga promenilo na bolje. Osim ulaganja u opremu, poseban akcenat bio je na povećanju broja zaposlenih, pa je svake godine pogon bivao bogatiji za desetak novih radnika. Sredinom 2023. počeli smo dodatno uređenje oko samog pogona, posađena je trava, a planiramo i da zatravljene površine ukrasimo sadnicama cveća i drugim ukrasnim biljem – ispričao nam je rukovodilac filtraže Dejan Vagner.  

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button