DruštvoKulturaSlobodno vremeVesti

Letnje radionice – prilika za druženje i sticanje novih znanja i veština

Letnje edukativne radionice, koje organizuju Edukativni centar NS PRO i Matična biblioteka „Svetozar Marković“, predstavljaju jedan od načina da mališani u Zaječaru kvalitetno provedu leto.

Letnji raspust je u toku, pojedini đaci ga provode u igri i zabavi, a najveći broj, pokazuju istraživanja, uz računare. Kreativne radionice, koje se ovog leta organizuju u zaječarskoj biblioteci, predstavljaju samo jedan od načina da mališani kvalitetno provedu leto.

Program obuhvata radionice nemačkog i engleskog jezika, likovne radionice i radionice programiranja.

Namenjene su učenicima i nižih i viših razreda osnovnih škola, a prema rečima Bobana Đorđevića, direktora Matične biblioteke „Svetozar Marković”, radionice će trajati do polaska dece u školu, odnosno do kraja avgusta.

„Krenuli smo sa likovnom radionicom, u okviru koje su deca sa likovnim umetnikom Mirkom Stokićem oslikala mural na tablama koje su postavljene na zidu u dvorištu. Naš je plan da to bude jedno malo obeležje za Dečje odeljenje“, navodi Đorđević.

Radionice se, prema rečima Jorgovanke Đokić iz Edukativnog centra „NS Pro”, organizuju s ciljem da sva deca imaju jednak pristup obrazovanju i da što kvalitetnije provedu svoj letnji raspust.

„Kroz radionice će proći stotinak dece za četiri nedelje, koliko je planirano da traju”, navodi Jorgovanka Đokić i dodaje da su prijave trajale do 30. juna, ali da još uvek nisu popunjena sva mesta u radionicama za učenje i usavršavanje engleskog i nemačkog jezika.

Zanimljivi i kreativni sadržaji mogu decu motivisati za sticanje novih znanja, te zainteresovani osnovci za rad u grupama, u kojima još uvek nisu popunjeni kapaciteti, mogu da se pridruže.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button