VestiZaječar info

Lep primer dobre prakse: Profesionalni vozač Miloš Rajković razgovarao sa učenicima zaječarske Tehničke škole

U okviru projekta “Znanjem do posla” održan je prvi po redu Realni susret u zaječarskoj Tehničkoj školi.

Zanimanje koje su odabrali učenici i učenice zaječarske Tehničke škole bilo je profesionalni vozač, te je tako gost susreta bio Miloš Rajković, profesionalni vozač sa dugogodišnjim iskustvom u zemlji i inostrantvu.

-Četrdeset pet minuta ovog časa je bilo malo za pitanja i odgovore koje su đaci imali. Od toga kako izgleda jedan dan vozača, preko toga koje su prednosti i mane baviti se ovim poslom, do dobrih saveta prilikom polaganja testova. Nakon završetka časa, učenici su ohrabeno prilazili sa dodatnim pitanjima za gosta, navodi se na stranici Tehničke škole.

Cilj ovakvih susreta je da mladi kroz razgovor sa predstavnicima konkretnih zanimanja dobiju informacije koje će im pomoći da steknu pravu sliku o poslovima za koje su iskazali interesovanje i da tako lakše donesu odluku o izboru karijere.

-Zaključak današnjeg dana je da zanimanje profesionalnog vozača veoma odgovoran posao i da, iako izgleda lako, bitno je poznavati pravila i bezbednost u saobraćaju, strani jezik i pre svega odgovorno obavljati svoj posao, kažu u Tehničkoj školi.

Foto: Tehnička škola Zaječar

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close